Σκοπιανό
Ενημερώθηκε στις:

Καταιγιστικές εξελίξεις - ''Παγώνει'' η κύρωση των μνημονίων με τα Σκόπια

Η ανάρτηση του Ζόραν Ζάεφ για την εθνική ομάδα της χώρας του, την οποία αποκάλεσε “Μακεδονία” φαίνεται ότι δίνουν την αφορμή στην κυβέρνηση για να “παγώσει” την κύρωση των μνημονίων με τα Σκόπια, τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο. Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα της Καθημερινής που επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Η κύρωση των μνημονίων είχε προσδιοριστεί για τις 10 Ιουλίου. Το θέμα που προέκυψε με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της γειτονικής χώρας όμως φαίνεται ότι αλλάζει τα σχέδια. Ο Ζόραν Ζάεφ παρά τις δηλώσεις του ότι “το θέμα θα λυθεί”, με την ανάρτησή του στο twitter επιδείνωσε την κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εν τω μεταξύ, πληθαίνουν οι αντιδράσεις εντός Νέας Δημοκρατίας για την ψήφιση των πρωτοκόλλων με τα Σκόπια, καθώς μετά τους δύο πρώην πρωθυπουργούς (Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς) και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος ζηταεί να μην ψηφιστεί η συγκεκριμένη συμφωνία.  

Συγεκριμένα ανέφερε: ''Αν οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν ότι δεν λέγονται «Μακεδονία», τότε ίσως και εμείς δεν πρέπει να βιαστούμε να φέρουμε προς κύρωση τα συγκεκριμένα μνημόνια στη βουλή. Ας μην έρθουν και καθόλου σε αυτήν την κοινοβουλευτική θητεία, για να μένουν εκκρεμής πίεση προς τα μη συνεπή Σκόπια.'' 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ