Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

''Απασφάλισαν'' οι Σκοπιανοί: ''Έλληνες διαγράψτε τον Μ. Αλέξανδρο''!

Συνεχίζουν οι Σκοπιανοί να προκαλούν τον Ελληνισμό, καθώς πλέον είναι απανωτά τα ''χτυπήματα'' κατά της χώρας μας. Αρχικά χθες είχαμε τις δηλώσεις-''βόμβα'' του προέδρου των Σκοπίων ο οποίος δήλωσε τα εξής: 

''Γίναμε υποψήφιοι προς ένταξη στο ΝΑΤΟ το 1999 και η Τουρκία ήταν ίσως ο ισχυρότερος υποστηρικτής μας από τότε. Αφού πήραμε δύσκολες αποφάσεις και κάναμε βαριές συμφωνίες με τους γείτονές μας (εννοεί την Ελλάδα), καταφέραμε επιτέλους να μπούμε στη Συμμαχία. Τώρα είμαστε εδώ, επίσημα σύμμαχοι. Ως σύμμαχοι, υπάρχουν πολλές περισσότερες ευκαιρίες στον ορίζοντα για διμερή συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας."

Υπενθυμίζοντας ότι πριν τα Σκόπια γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, στρατιώτες και αξιωματικοί εκπαιδεύτηκαν σε τουρκικές στρατιωτικές ακαδημίες, ο Πενταρόφσκι είπε, "Ωστόσο, τώρα έχουμε την καλύτερη ευκαιρία να αγοράσουμε οπλικά συστήματα από την Τουρκία.'!  

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων έδωσε το «παρών» στην τελευταία αναμέτρηση της γειτονικής χώρας για το Euro 2020, το οποίο φρόντισαν να μετατρέψουν σε παιχνίδι πολιτικής σκοπιμότητας.  Οι Σκοπιανοί ηττήθηκαν 3-0 από την Ολλανδία στο Άμστερνταμ, ωστόσο όπως φαίνεται πέτυχαν τον στόχο τους, έξω από τις τέσσερις γραμμές των γηπέδων.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ζάεφ σε ανάρτηση του στα social media ανέφερε: «Στο στάδιο του Άμστερνταμ υποστηρίζω δυνατά την εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Μακεδονίας», πυροδοτώντας όπως είναι φυσικό νέες αντιδράσεις.

Ταυτόχρονα, ο Αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE ανέφερε τα εξής: «είμαι πάλι στο Στρασβούργο με μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ τη «Μακεδονία» στη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική συνέλευση στην Ευρώπη. Όπως στο παρελθόν, ανακοινώνω ότι εδώ θα παλέψω για τα εθνικά συμφέροντα της «Μακεδονίας», καθώς και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των «Μακεδόνων» στην Ελλάδα, την Αλβανία και τη Βουλγαρία, έγραψε ο αντιπρόεδρος του VMRO DPMNE  Αλεξάνταρ Νικολόσκι. 

Όπως καταλαβαίνουμε οι Σκοπιανοί δεν βάζουν μυαλό. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα ''ΕΣΤΙΑ'', τα Σκόπια ζητούν να μην λέμε τον Μ. Αλέξανδρο ''Έλληνα Βασιλέα''.  

Πλέον, πληθαίνουν οι αντιδράσεις εντός Νέας Δημοκρατίας για την ψήφιση των πρωτοκόλλων με τα Σκόπια, καθώς μετά τους δύο πρώην πρωθυπουργούς (Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς) και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος ζηταεί να μην ψηφιστεί η συγκεκριμένη συμφωνία.  

Συγεκριμένα σήμερα ανέφερε: ''Αν οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν ότι δεν λέγονται «Μακεδονία», τότε ίσως και εμείς δεν πρέπει να βιαστούμε να φέρουμε προς κύρωση τα συγκεκριμένα μνημόνια στη βουλή. Ας μην έρθουν και καθόλου σε αυτήν την κοινοβουλευτική θητεία, για να μένουν εκκρεμής πίεση προς τα μη συνεπή Σκόπια.'' 

Δείτε βίντεο: 

https://twitter.com/bogdanosk/status/1407248837312495616

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ