Σκοπιανό
Ενημερώθηκε στις:

Χείρα φιλίας των Ευρωπαίων για ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ και τον υπουργό Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, ο Ζοζέπ Μπορέλ επανέλαβε την ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη προοπτική ένταξης των Σκοπίων. «Είχε μια ειλικρινή και ανοιχτή συζήτηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Ντιμιτρόφ και τον Υπουργό Εξωτερικών Οσμάνι σχετικά με την εξεύρεση λύσης για τον αποκλεισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων» σημειώνει η ΕΥΕΔ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ντιμιτρόφ και ο Υπουργός Εξωτερικών Οσμάνι συζήτησαν επίσης την προνομιακή σχέση μεταξύ της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουν σχέση με την πανδημία της COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε εμβόλια. Η ΕΕ διέθεσε 70 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 8 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στα Σκόπια, για την κάλυψη του κόστους ορισμένων δόσεων και την αγορά απαραίτητου εξοπλισμού για εμβολιασμό καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ