Σκοπιανό

Προκαλούν οι Σκοπιανοί εθνικιστές στη Μελβούρνη: «Οι Έλληνες είναι Τούρκοι»

Οι Σκοπιανοί που ζουν στην Αυστραλία καλούν σε διαδήλωση-συλλαλητήριο στις 4 Μαρτίου στη Μελβούρνη για την υπεράσπιση της «Μακεδονίας» τους.

Σε σελίδες τους στο Facebook έχουν αναρτήσει φωτογραφίες από πανό που έχουν κρεμάσει σε κεντρικούς δρόμους της Μελβούρνης, στα οποία γράφουν «οι Έλληνες είναι Τούρκοι».

Επίσης, κολλάνε παντού, σε κολόνες, λεωφορεία, πινακίδες, αυτοκόλλητα με τον χάρτη της «Μεγάλης ψευδοΜακεδονίας» τους και γράφουν συνθήματα όπως «Μακεδονία ποτέ Ελληνική».

Σε αναρτήσεις τους στο Facebook ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα μετά το 1922 αποίκισε τη Μακεδονία με ένα εκατομμύριο Άραβες που έφερε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Αποκαλούν δηλαδή τους Έλληνες πρόσφυγες που γλίτωσαν από τις γενοκτονίες των Τούρκων στη Μικρά Ασία «Άραβες».

Διακινούν, με αγγλικούς υπότιτλους, βίντεο από γνωστές Ελληνίδες εθνομηδενίστριες καθηγήτριες να διδάσκουν μέσα σε ελληνικά πανεπιστήμια ότι δεν υπήρχαν ελληνόφωνοι πριν το 1821 και ότι όλοι μιλούσαμε στον τόπο μας αρβανίτικα.

Οι Σκοπιανοί εθνικιστές της Αυστραλίας επικαλούνται αυτά τα βίντεο ως αποδείξεις ότι δεν υπάρχει ελληνικό έθνος και ότι εκείνοι είναι οι γνήσιοι Μακεδόνες.

Ωστόσο, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι σε διαλόγους στο Facebook, κάτοικοι της ΠΓΔΜ κάνουν εκκλήσεις στους Σκοπιανούς της Αυστραλίας να μην προκαλούν, διότι η χώρα τους είναι φτωχή και χρειάζεται την Ελλάδα για να ευημερήσει, επισημαίνοντάς τους ότι από την Αυστραλία δεν μπορούν να υπονομεύουν το μέλλον των συμπατριωτών τους που ζουν στα Σκόπια.

Δείτε φωτογραφικό υλικό που αλιεύσαμε από το Facebook, με τα συνθήματα που σας προαναφέραμε:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Πανικός στο Κίεβο ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζουν επιχείρηση-κεραυνό-Οι ΗΠΑ διαθέτουν κεφάλαια για την Ουκρανία για μερικές ακόμη εβδομάδες

Τριάντα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία ενημέρωσαν τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτουν το...