Πολεμικό Ναυτικό

Το «Ψαρά» πλέει προς την πιο επικίνδυνη θαλάσσια περιοχή του πλανήτη και οι Ευρωπαίοι αρνούνται ενισχύσεις

Η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Ψαρά», έβαλε πλώρη για την επικίνδυνη περιοχή του Κόλπου του Άντεν, όπου θα αναλάβει στην θέση της φρεγάτας «Ύδρα» περιπολίες και την προστασία εμπορικών πλοίων που σκοπό έχουν να διέλθουν από τα Στενά του Μπαμπ Αλ Μαντάμπ και να μπουν στην Ερυθρά θάλασσα ή και αντίστροφα, στο πλαίσιο της επιχείρησης της ΕΕ «Ασπίδες» που είναι υπό ελληνική διοίκηση.

«Σήμερα φεύγετε, αναλαμβάνετε το έργο της φρεγάτας «ΥΔΡΑ». Θα παρέχετε συνοδεία στον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του του πλανήτη.  Με την παρουσία σας εκεί υπογραμμίζετε τον ρόλο της Πατρίδας μας, ως παράγοντα Ασφάλειας και Σταθερότητας.

 Θα ήθελα με ευγνωμοσύνη, καταρχήν, να αναφερθώ στο πλήρωμα της φρεγάτας «ΥΔΡΑ». Έφερε με απόλυτη επιτυχία σε πέρας την αποστολή της και το επίσης εξαιρετικά σημαντικό, γύρισε πίσω με ασφάλεια.  Δεν πρόκειται να σας αποκρύψω την αλήθεια, άλλωστε την ξέρετε ήδη. Πηγαίνετε σε περιοχή κινδύνου. Εύχομαι, λοιπόν, να γυρίσετε με ασφάλεια στην Πατρίδα, αφού έχετε επιτελέσει το καθήκον σας.

 Επαναλαμβάνω, έχω εξηγήσει επανειλημμένα εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης στην ελληνική κοινωνία ότι η αποστολή σας δεν είναι «αποστολή κρουαζιέρας». Είναι αποστολή στην οποία εκτίθεστε η καθεμιά και ο καθένας από εσάς σε κίνδυνο. Το κάνετε επιτελώντας το συνταγματικό καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι η προστασία των εθνικών συμφερόντων» είπε σχετικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Το πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση στην περιοχή φάνηκε ξεκάθαρα από την πρόσφατη βύθιση του ελληνόκτητου πλοίο Tutor με σημαία Λιβερίας, από την επίθεση στο οποίο αγνοείται και ένα μέλος του πληρώματος, αλλά και από τις απανωτές επιθέσεις κατά πλοίων σε δύο από τις οποίες η φρεγάτα «Ύδρα» χρειάστηκε σε δύο περιπτώσεις να ανοίξει πυρ..

Στην περιοχή αυτή το ελληνικό πολεμικό πλοίο θα επιχειρεί για τους επόμενους τρεις μήνες μαζί με άλλα τέσσερα πολεμικά πλοία της ΕΕ από Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Γαλλία καθώς οι υπόλοιπες χώρες δεν φαίνονται διατεθειμένες να συμμετάσχουν με πολεμικά πλοία παρά το ότι ο επικεφαλής έχει ζητήσει σχεδόν εξ αρχής ενισχύσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν και προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερος χρόνος αντίδρασης η φρεγάτα Ψαρά, θα πλέει σε μεγαλύτερη απόσταση από τα εμπορικά που θα συνοδεύει.

Η διστακτικότητα των χωρών της ΕΕ να παράσχουν περισσότερα πλοία φάνηκε και από την άλλη επιχείρηση της Ευρώπης, την «Ειρήνη» που σκοπό έχει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Στρατιωτικές πηγές επεσήμαναν ότι η συμμετοχή της Ελλάδας είναι μονόδρομος καθώς η κίνηση προς τον Πειραιά έχει μειωθεί έως και κατά 65%

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...