Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Μέχρι το Καλοκαίρι θα είμαστε πανέτοιμοι-Έρχεται το Τρίτο ελικόπτερο ROMEO μαζί με τορπίλες Sea Hake Mod4 για τα υποβρύχια Type-214

Σε μερικούς μήνες θα δούμε την Φρεγάτα ΚΙΜΩΝ ( που θα είναι σύντομα σε θαλάσσιες δοκιμές), στο Αιγαίο, προκαλώντας την οργή των Τούρκων που σχεδιάζουν 8 αντιτορπιλικά κλάσης TF-2000.

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν όπως όλα δείχνουν νέας γενιάς Αντιτορπιλικά με δικά της οπλικά συστήματα, όπως νέο σύστημα πρόωσης και ηλεκτρονικά, για να ρίξει το κόστος για το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό εξοπλίζεται και γίνεται πανίσχυρο

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο θα έχουμε παραλαβή των πρώτων τορπιλών μάχης βαρέος τύπου Sea Hake Mod4 για τα Υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, πιθανόν τον Απρίλιο.Η απόκτηση των 44 Γερμανικών τορπιλών SeaHake Mod4 βαρέως τύπου, ήταν απειλημένη απόφαση εδώ και μεγάλο διάστημα, απλά δεν επαρκούσαν τα κονδύλια ενώ προτεραιότητα δόθηκε σε άλλα προγράμματα.

Πρόκειται για γερμανικής κατασκευής τoρπίλες, νέου μοντέλου σε σχέση με τις αντίστοιχες τουρκικές που εξοπλίζουν σήμερα  τα Τουρκικά υποβρύχια.

Οι νέες γερμανικές τορπίλες βαρέος τύπου θα παραδοθούν στο στόλο υποβρυχίων μας το συντομότερο δυνατό, παρά τα χρονοδιαγράμματα που αναφέρονται στον ελληνικό τύπο, αφού αποτελούν κύριο οπλικό σύστημα ειδικά για τα υποβρύχια μας τύπου Type-214.

Το πρόγραμμα τώρα έχει την δημιουργία ειδικής δυνάμεως ελληνικών υποβρυχίων κρούσεως, ειδικά για τα νέα επιτεύγματα του τουρκικού στόλου όπως οι Κορβέτες κλάσης ADA, και οι Φρεγάτες κλάσης ISTIF, με την πρώτη “Κωνσταντινούπολη” να είναι σε φάσης κατασκευής.

Έρχεται το Τρίτο ελικόπτερο ROMEO

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο και βίντεο ήρθαν το μεσημέρι του προηγούμενου Σαββάτου, προσγειώθηκε στην Ελευσίνα στην 112η Πτέρυγα Μάχης το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό C-17 Globemaster, το οποίο μετέφερε τα δύο πρώτα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R του Πολεμικού Ναυτικού.

Η συναρμολόγηση τους γίνεται από Έλληνες τεχνικούς σε συνεργασία με Αμερικανούς ειδικούς της κατασκευάστριας εταιρίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τρίτο Romeo θα έρθει στην χώρα μας σε μερικές ημέρες.

Μιλάμε για ελληνικά ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού με  σειριακούς αριθμούς ΠΝ75, ΠΝ76 και ΠΝ77 τα οποία αγοράστηκαν μέσω διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Ο ελληνικός τύπος ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε να δεσμεύσει τρία ελικόπτερα που βρίσκονταν ήδη στη γραμμή παραγωγής στις ΗΠΑ.

Η παρουσία των ελικοπτέρων αυτών αποτελεί μεγάλη ενίσχυση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο θα προβείς σε όλες τις απαραίτητες δοκιμές το επόμενο διάστημα για να τα καταστήσει πλήρως επιχειρησιακά.

Τα ΜΗ-60R του Πολεμικού Ναυτικού θα προστεθούν στα 11 υπάρχοντα S-70B/B6 Seahawk στη βάση ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι.

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα Romeo θεωρούνται «πολυεργαλεία μάχης» και θα αντικαταστήσουν μέρος των πεπαλαιωμένων ΑΒ-212. Έχουν υψηλού επιπέδου τεχνολογικά συστήματα, ειδικεύονται στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, έχουν δυνατότητες και κατά στόχων επιφανείας, ενώ μπορούν να εκτελέσουν και δευτερεύουσες αποστολές, όπως έρευνας και διάσωσης, διοικητικής μέριμνας, μεταφοράς και εκκένωσης προσωπικού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές