Πολεμικό Ναυτικό

Το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε νέα πλοία και ψάχνει πληρώματα επειγόντως!

Σε μια περίοδο που η Αθήνα δέχεται ανανεωμένες προτάσεις από Ιταλία και Γαλλία σχετικά με το πρόγραμμα των  κορβετών, το Πολεμικό Ναυτικό παραλαμβάνει νέες μονάδες που εντάσσονται στην δύναμη των Πλοίων Γενικής Υποστήριξης και στα Περιπολικά.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν κατέπλευσαν σήμερα στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ρυμουλκούμενα από τον λιμένα Λαυρίου, τα δύο τελευταία από τα τέσσερα υπό πρόσκτηση Παράκτια Περιπολικά (ΠΠ), τύπου «ISLAND».

Να θυμίσουμε πως τα πρώτα δύο σκάφη έφτασαν στην Ελλάδα την Τρίτη 04 Ιουλίου 2023.

Κατέπλευσαν στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας ρυμουλκούμενα από τον εμπορικό λιμένα Κερατσινίου.

Σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αριθμόν 69, της 24ης συνεδρίασης της ολομέλειας του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ) την Δευτέρα 03 Ιουλίου 2023, καθορίσθηκαν τα ονόματα των τεσσάρων Παράκτιων Περιπολικών τύπου «ISLAND», τα οποία πρόκειται να ενταχθούν στο Πολεμικό Ναυτικό, ως ακολούθως:

Νο1: P197 – ΥΠΟΚΕΛΕΥΣΤΗΣ Β΄ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Νο2: P198 – ΥΠΟΚΕΛΕΥΣΤΗΣ Α΄ ΓΑΛΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Νο3: P288 – ΥΠΟΚΕΛΕΥΣΤΗΣ Β΄ ΛΙΑΣΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Νο4: P289 – ΑΡΧΙΚΕΛΕΥΣΤΗΣ ΓΙΑΛΟΨΟΣ ΕΚΤΟΡΑΣ

Παράλληλα σήμερα το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «PERSEAS I» κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Το συγκεκριμένο πλοίο αποτελεί μια ακόμα δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστή και Υποναύαρχου επί τιμή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη.

Η διαδικασία αποδοχής της εν λόγω δωρεάς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μετά από το Εκπαιδευτικό Πλοίο «ΚΥΚΝΟΣ» και τα Πλοία Γενικής Υποστήριξης «ΑΤΛΑΣ», «ΗΡΑΚΛΗΣ» και «ΑΙΑΣ», πρόκειται για τη δωρεά του πέμπτου και μεγαλύτερου πλοίου προς το Πολεμικό Ναυτικό με το όνομα «ΠΕΡΣΕΥΣ», μήκους 105 μέτρων, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένες  σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες που θα υποστηρίξουν τις επιχειρησιακές ικανότητες του Στόλου μας σε μεγάλο βαθμό.

Το πλοίο θα παραδοθεί και επίσημα στο ΠΝ, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες βαφής του, βάσει των προβλεπόμενων τεχνικών προδιαγραφών.

Η οικογένεια Λασκαρίδη είναι ευγνώμων για τη δυνατότητα που της έδωσε το Πολεμικό μας Ναυτικό να προσφέρει τον «ΠΕΡΣΕΑ» σε μια ακόμα προσπάθεια αναβάθμισης του αξιόμαχου του Στόλου μας.

Αυτό βέβαια που χρειάζεται το Πολεμικό Ναυτικό επειγόντως σε αυτή τη φάση και σίγουρα πριν έρθουν τα νέα πλοία, είναι πληρώματα. Το Πολεμικό Ναυτικό έχει δώσει παράταση για την υποβολή δικαιολογητικών για την πρόσληψη 430 ΕΠΟΠ.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή