Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Η Αθήνα να επιλέξει Κορβέτες για την επερχόμενη αντιπαράθεση με το τουρκικό ΠΝ λένε οι Γάλλοι-Να τολμήσουμε να τις εφοδιάσουμε με Scalp Naval στοχοποιώντας ευθέως την Άγκυρα

Την ημέρα της επίσκεψης της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τ. Μελόνι στην Ελλάδα ως γνωστόν, Γάλλοι αξιωματούχοι της Naval Group, παρουσίασαν την νέα πρότασή τους για τις κορβέτες, σε συνεργασία με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Αντίπαλοι στο ελληνικό πρόγραμμα Κορβετών  είναι οι Ιταλοί της Ficantieri με την ONEX και οι Αμερικανοί.

Οι Γάλλοι πρότειναν στην ελληνική πλευρά για τις κορβέτες, να εκπαιδεύσουν περίπου 1.000 εργαζόμενους των ελληνικών ναυπηγείων στη Γαλλία.

Επίσης άναψαν πράσινο φως στην ελληνική απαίτηση, για  30%του εξοπλισμού των κορβετών από ελληνικές εταιρείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ¨η απόφαση φαίνεται επικείμενη. Η Αθήνα θα μπορούσε γρήγορα να επιλέξει τον κατασκευαστή των τεσσάρων κορβετών που προορίζονται για το ελληνικό ναυτικό, το οποίο θέλει να ενισχυθεί έναντι της Τουρκίας", τόνισαν οι ίδιες στην εφημερίδα La Tribune.

Αν πάρουμε τις Κορβέτες με πυραύλους Scalp Naval, τότε θα μπορούμε να στοχοποιούμε στόχους μέχρι την Άγκυρα, κόβοντας την όρεξη στον αλαζόνα Ερντογάν που μίλησε για τον Αύγουστο ως το μήνα μεγάλων ιστορικών νικών της Τουρκίας κατά της Ελλάδος.

Η γαλλική εφημερίδα latribune.fr, είχε αναφέρει γλαφυρότατα ότι η Ουάσιγκτον μπλοκάριζε κάθε προσπάθεια των Γάλλων να πουλήσουν της Φρεγάτες στην Ελλάδα, λόγω του εξοπλισμού τους με στρατηγικούς πυραύλους MdCN ή SCALP NAVAL.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο κολοσσός Lockheed Martin μέχρι και πριν μερικούς μήνες “ τραβούσαν τα σκοινιά στην Αθήνα”, η οποία χρειάζονταν την αμερικανική δύναμη για να εξισορροπήσει τις πολυάριθμες “ρήξεις” με την Τουρκία, ειδικά   στην Ανατολική Μεσόγειο.

Είναι επιτακτικό ακόμα πιο πολύ, διότι ο Ερντογάν έχει παγιώσει την παράλογη απαίτηση για δήθεν ισόποσο διαμερισμό του Αιγαίου, με την παράνομη “ Γαλάζια Πατρίδα”, “κλειδώνοντας” την εξωτερική πολιτική και του επόμενου Τούρκου προέδρου ή πρωθυπουργού, ανάλογα το επόμενο πολιτειακό σύστημα στο τουρκικό κράτος.

Πρόκειται για μία σοβαρότατη εξέλιξη, η οποία θα δώσει "φτερά" στο Πολεμικό Ναυτικό μας και μαζί με τις γαλλικές Φρεγάτες θα γίνει το πιο σύγχρονο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όποιος πάρει την δουλειά με τις Κορβέτες, θα έχει την δυνατότητα να υποστηρίζει το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, για τα επόμενα χρόνια, κάτι που αφορά βέβαια και τις γαλλικές φρεγάτες FDI.

Οι Γάλλοι όπως είναι φυσικό μετά την απόφαση της χώρας μας για τις Belhara, θέλουν να κερδίσουν και την αγορά των Κορβετών, αναλαμβάνοντας εργολαβικά τις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις.

Το χρήμα είναι πολύ, ενώ εξασφαλίζονται και μελλοντικές εργασίες, για αυτό κυρίως Γάλλοι και Ιταλοί κονταροχτυπιούνται, με τους πρώτους να έχουν έως τώρα το προβάδισμα, χωρίς να αποκλείονται οι εκπλήξεις.

Πάντως οι γαλλικές Κορβέτες στην έκδοση 3100 τόνων, αποτελούν  σίγουρα πολύ καλή επιλογή εφόσον όλα πάνε καλά για την γαλλική πλευρά, και θα δώσουν τρομερές δυνατότητες στην ελληνική πλευρά σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Οι Γάλλοι αναφέρουν ότι οι ελληνικές Κορβέτες θα είναι τρομερές ναυτικές πλατφόρμες μάχης, οι οποίες υπερισχύουν κατά πολύ των Τουρκικών Κορβετών κλάσεως ADA, ενώ είναι ισάξιες των τουρκικών Φρεγατών “Κωνσταντινούπολη”, με την πρώτη Φρεγάτα των γειτόνων να είναι στην τελική φάση.

Είναι δηλαδή σαν να προμηθευόμαστε 3-4 επιπλέον Φρεγάτες σε σχέση με την δύναμη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, και αυτό λέει πολλά για την τρομερά ισχυρή στρατηγική δύναμη του ελληνικού πολεμικού ναυτικού πλέον.
Μιλάμε για  μια κορβέτα 3100 τόνων είναι φτιαγμένη για ανθυποβρυχιακό πόλεμο και πόλεμο επιφανείας αποστολές ενώ διαθέτει συστήματα κατά εναέριων απειλών.

Είναι εξοπλισμένη με το ραντάρ 3D SMART-S mk2 της Thales, καθώς και τα σόναρ Kingklip Mk.2, CAPTAS VDS, επίσης από την ίδια εταιρεία. Είναι οπλισμένη επίσης με 16 πυραύλους VL-MICA NG, και οκτώ πυραύλους επιφανείας-επιφανείας SSM Exocets, ενώ διαθέτει δύο δίδυμους εκτοξευτές για τορπίλες MU90, και ένα πυροβόλο 76 χλ.

Περιλαμβάνεται η υποστήριξη μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων UAV, μη επανδρωμένων υποβρυχίων UUV, ενώ διαθέτουν ελικοδρόμιο για ελικόπτερο.

Οι ανακαλύψεις φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και ο υπό σχεδιασμό αγωγός EastMed διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην προσπάθεια της Ελλάδος να εξοπλιστεί με σύγχρονα όπλα, αφού οι Τούρκοι ετοιμάζονται να προκαλέσουν την χώρα μας με πιθανές εξορύξεις εντός της ελληνικής ΑΟΖ, συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων.       

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...