Οπλικά συστήματα

Να τολμήσουμε ζητώντας επειγόντως πυραύλους SCALP NAVAL για τις Belhara-Ποιοί δεν θέλουν η Ελλάδα να έχει στρατηγικά όπλα;

Είναι επιτακτικό και εθνικά συμφέρον, αυτήν την δεδομένη περίοδο των διαπραγματεύσεων για την τελική συμφωνία που αφορά την αγορά των Τριών Φρεγατών Belhara, να πείσουμε ΗΠΑ  και ΕΕ, για την αναγκαιότητα απόκτησης στρατηγικών πυραύλων SCALP NAVAL, με στόχο να αποτρέψουμε την Τουρκία να δράσει σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, για τα συμφέροντα όλων.

Είναι επιτακτικό ακόμα πιο πολύ, διότι ο Ερντογάν έχει παγιώσει την παράλογη απαίτηση για δήθεν ισόποσο διαμερισμό του Αιγαίου, με την παράνομη “ Γαλάζια Πατρίδα”, “κλειδώνοντας” την εξωτερική πολιτική και του επόμενου Τούρκου προέδρου ή πρωθυπουργού, ανάλογα το επόμενο πολιτειακό σύστημα στο τουρκικό κράτος.

Σύμφωνα με παλαιότερες γαλλικές αμυντικές δημοσιογραφικές πηγές, η  γαλλική αντιπροσωπεία στην Αθήνα, είχε επιβεβαιώσει την πρόθεσή της να εξοπλίσει τις νέες ελληνικές φρεγάτες  με πυραύλους Κρουζ [MdCN], εκτός από τους 8 πυραύλους επιφανείας-επιφανείαςExocet MM40B3C, τους 16 αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 15/30, τις τορπίλες MU 90, τον πυργίσκο των 76mm και τα πυροβόλα των 20 mm που θα λειτουργούν με τηλεχειρισμό.

https://www.youtube.com/watch?v=C1U7o2gFBJw

Εκεί ακριβώς ήρθαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με γαλλική εφημερίδα, και υπονόμευαν την συμφωνία για την αγορά γαλλικών φρεγατών από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, ειδικά σε ότι αφορούσε τους πυραύλους Scalp Naval, με τους οποίους θα αποκτούσαμε στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι των Τούρκων.

Οφείλουμε, έστω και την ύστατη στιγμή πριν την υπογραφή της ειλημμένης συμφωνίας με τους Γάλλους, να επιδιώξουμε έστω και για μια Φρεγάτα μας Belhara, να διαθέτει SCALP NAVAL, χρησιμοποιώντας ακόμα και το Παρίσι.

Η γαλλική εφημερίδα latribune.fr, είχε αναφέρει γλαφυρότατα ότι η Ουάσιγκτον μπλοκάριζε κάθε προσπάθεια των Γάλλων να πουλήσουν της Φρεγάτες στην Ελλάδα, λόγω του εξοπλισμού τους με στρατηγικούς πυραύλους MdCN ή SCALP NAVAL.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο κολοσσός Lockheed Martin μέχρι και πριν μερικούς μήνες “ τραβούσαν τα σκοινιά στην Αθήνα”, η οποία χρειάζονταν την αμερικανική δύναμη για να εξισορροπήσει τις πολυάριθμες “ρήξεις” με την Τουρκία, ειδικά   στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εδώ τίθενται πραγματικά ερωτήματα για τους “φίλους” και συμμάχους μας.

Ποιοι είναι αυτοί που βάζουν συνεχώς εμπόδια ώστε η Ελλάδα να μην αποκτήσει στρατηγικά όπλα;

Γιατί η Τουρκία επιτρέπεται να διαθέτει βαλλιστικούς πυραύλους   BORA( με κινεζική τεχνολογία) παράλληλα με τους ρωσικούς S-400, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι;

Γιατί δεν έχει γίνει καμία αναφορά από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για την πιθανότητα τουρκικά υποβρύχια να εκτοξεύουν σε λίγα χρόνια βαλλιστικούς πυραύλους GEZGIN ή πυραύλους τύπου Κρουζ ATMACA;

https://www.youtube.com/watch?v=a3K4p53LYIY

Για ποιο λόγο φοβούνται οι σύμμαχοι μας, αντίστοιχες στρατιωτικές δυνατότητες για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις;

Για ποιο λόγο δεν έχουμε “ καθαρό” εμπάργκο στην πώληση τουρκικών UAV BAYRAKTAR σε πολλές χώρες του κόσμου μέσω των γνωστών δυτικών πολιτικών και στρατιωτικών διαύλων;

Όλα αυτά τα ερωτήματα απαιτούν απάντηση, για το τι ακριβώς θέλουν οι σύμμαχοι μας για την Τουρκία, μετά την διαφαινόμενη πτώση του Ερντογάν, η οποία θα αργήσει πολύ να έρθει.

Υπενθυμίζουμε ότι εκτός των Φρεγατών Belhara, θα έχουμε σύντομα απόφαση και για τις νέες Κορβέτες, που θα είναι τρομερές ναυτικές πλατφόρμες μάχης, οι οποίες θα  υπερισχύουν κατά πολύ των Τουρκικών Κορβετών κλάσεως ADA, ενώ θα είναι ισάξιες των τουρκικών Φρεγατών “Κωνσταντινούπολη”.

Αυτήν την υπεροχή όμως του ελληνικού πολεμικού ναυτικού εκτιμάται ότι θα την καλύψει σχετικά γρήγορα το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, είτε δια μέσω Ρωσίας, είτε δια μέσω ΗΠΑ ( με Κεμαλιστές στην εξουσία τότε), ώστε να έχουν θεωρητικά οι ίδιοι ισάξια οπλικά συστήματα από την Ελλάδα.

      
https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/polemiko-naytiko/6980122_erhetai-protasi-se-ellada-gia-prosthiki-scalp-naval-stis

 

https://youtu.be/4ggq-zu3b20?t=9

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αφρική 0

Ο Λίβυος υφυπουργός εξωτερικών στοχοποιεί την Ελλάδα για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης-Ετοιμάζεται η καθαίρεση του φιλότουρκου Πρωθυπουργού;

Σοβαρό επεισόδιο με Τούρκο ειδικό που κατηγόρησε την Αίγυπτο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έλαβε...