Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Συμφωνία της Naval Group με την ελληνική εταιρεία MEVACO για τις φρεγάτες FDI HN

Στις 15 Ιουνίου 2022 η Naval Group και η Ελληνική εταιρεία MEVACO υπέγραψαν Συμφωνία Πλαίσιο σχετικά με τα μηχανικά συστήματα για τις φρεγάτες FDI HN (Ελληνικό Ναυτικό).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Μετά την εντατική προκαταρκτική φάση που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια για τον εντοπισμό των παραγωγικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, η Naval Group έχει αναγνωρίσει τη MEVACO ως βασικό προμηθευτή μηχανολογικών συστημάτων και εξοπλισμού μεταλλουργίας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η MEVACO θα προμηθεύει μέρος του ιστού, του κύτους και του κινητού εξοπλισμού.

 

 

Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας-πλαισίου απεικονίζει το φιλόδοξο Σχέδιο Συμμετοχής της Ελληνικής Βιομηχανίας της Naval Group και καταδεικνύει τη δέσμευση του Ομίλου να αναπτύξει και να δομήσει μια ισχυρή βιομηχανική συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία.

Επιπλέον και ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, σε τροχιά υπογραφής βρίσκονται και άλλες συμβάσεις με αρκετές άλλες ελληνικές εταιρείες τους επόμενους μήνες. Στόχος του Naval Group είναι να αναπτύξει περαιτέρω το αποτύπωμά του στην Ελλάδα μέσω συνεργασιών με την ελληνική βιομηχανία, την έρευνα και ακαδημαϊκούς εταίρους.

Η Συμφωνία Πλαίσιο με τη MEVACO απεικονίζει τη δυναμική της γαλλοελληνικής συνεργασίας που αναπτύσσεται επίσης από τη συμφωνία εταιρικής σχέσης που υπογράφηκε μεταξύ της GICAN (French Marine Industry Group) και του ΣΕΚΠΥ (ένωση Ελλήνων Αμυντικών Κατασκευαστών) τον Φεβρουάριο του 2020.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ