Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Ναύαρχος Τσαϊλάς: Τι είδους ναυτικό πρέπει να κατέχουμε ως ναυτικό έθνος;

Ο υποναύαρχος ε.α. και γνωστός αναλυτής Δημήτρης Τσαϊλάς σχολιάζει το ζήτημα του Πολεμικού Ναυτικού που θα πρέπει να έχει η χώρα μας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει: 

Τι είδους ναυτικό πρέπει να κατέχουμε ως ναυτικό έθνος;

Θέλει η Ελλάδα ένα ναυτικό που θα κερδίσει πολέμους; Φυσικά.

Τι θα λέγατε για ένα ναυτικό που να αποτρέπει τα άλλα έθνη από την έναρξη ενός πολέμου εξαρχής; Χωρίς αμφιβολία.

Ίσως είναι επίσης χρήσιμο να έχουμε ένα ναυτικό που μπορεί να εκτελεί επίδειξη Σημαίας για να δημιουργήσει διπλωματική και οικονομική επιρροή ή να ενισχύσει τη φιλελεύθερη διεθνή τάξη; Οπωσδήποτε.

Και δεν θα ήταν ωραίο αν η Ελλάδα μπορούσε να έχει περισσότερα σύγχρονα όπλα και περισσότερα εισοδήματα για τους πολίτες, ενώ παράλληλα να μειώνει τους φόρους τους;

Καθένας από τους στόχους που περιγράφονται παραπάνω είναι επιθυμητός από μόνος του, αλλά η ελκυστικότητά τους ως στόχοι δεν σημαίνει ότι είναι όλοι εξίσου επιτεύξιμοι ή ακόμη ότι μπορούν να επιτευχθούν όλοι ταυτόχρονα, με το ίδιο ναυτικό.

Διαφορετικές δομές ναυτικών δυνάμεων έχουν ανόμοια αποτελέσματα στους διάφορους εθνικούς στόχους και τα σχήματα σύγκρουσης. Η στρατιωτική εξειδίκευση για την επίτευξη ενός στόχου μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ικανότητα επίτευξης άλλων στόχων. Μάθετε λοιπόν ότι το είδος του ναυτικού που θα αποκτήσουμε καθορίζεται από τα χαρακτηριστικά των εθνικών μας στόχων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ