Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Αρματωμένα! Τέσσερα ρωσικά πολεμικά πλοία από τα δυτικά της Κύπρου στοχεύουν ελληνικά λιμάνια και αεροδρόμια

Σκηνικό που προκαλεί πολλά ερωτήματα αποτελεί η συγκέντρωση τεσσάρων ρωσικών πολεμικών πλοίων δυτικά της Κύπρου, με προσανατολισμό την Κρήτη, και πιθανό την βάση της Σούδας, στην οποία έχει καταπλεύσει αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο.


Πρόκειται για το αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο USS Georgia, εξοπλισμένο με 154 πυραύλους Κρουζ Tomahawk με βεληνεκές πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων, το οποίο προσέγγισε τις ακτές της Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυτικά της Κύπρου έχουμε τον ρωσικό στολίσκο αποτελούμενο από το βαρύ καταδρομικό Varyag, την Φρεγάτα Admiral Tributs, την Φρεγάτα Admiral Grigorovich και την Φρεγάτα Admiral Kasatonov.

Μιλάμε για Τρία νεότευκτα ρωσικά πολεμικά πλοία( Φρεγάτες) εξοπλισμένα με πυραύλους kalibr, αλλά και πιθανόν σύμφωνα με πληροφορίες ή μία εξ αυτών είναι εφοδιασμένη με τους υπερηχητικούς πυραύλους tsirkon, και ένα καταδρομικό που αποτελεί ναυτική βάση εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων, κατά εναερίων και στόχων επιφανείας.

https://twitter.com/ItaMilRadar/status/1512506598484283407?cxt=HHwWnsC4sZuvwP0pAAAA

Την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή το αμερικανικό αντιτορπιλικό  USS Ross (DDG-71) κατέπλευσε στην Σούδα, ενισχύοντας την αντιαεροπορική προστασία στην βάση.

Το σκηνικό λοιπόν αφορά την ρωσική στοχοποίηση της αμερικανικής βάσης της Σούδας στην Ελλάδα, πρωτίστως και δευτερευόντως άλλων λιμανιών και αεροδρομίων, τα οποία αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Republica.

Ρωσικές «καμπάνες» χτυπούν από την Ταρτούς της Συρίας για όλες τις νατοϊκές βάσεις στην ΝΑ Ευρώπη, (Ελλάδα-Τουρκία-Ιταλία) οι οποίες σύμφωνα με ρωσικές πηγές  απειλούν τα ρωσικά συμφέροντα από άκρη σε άκρη.

Το λιμάνι του Ταρτούς έχει σημαντική στρατηγική αξία για τη Ρωσία για να αντιμετωπίσει την επέκταση του Οργανισμού Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ) στα σύνορά της στην Ευρώπη.

“Για το σκοπό αυτό, η Ρωσία ετοιμάζει μια στρατιωτική κυκλωτική απειλή στη νότια πλευρά του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο από τη Tartus”, έγραψε ο Ρώσος ειδικός Anton Mardasov.

Τα μέλη του ΝΑΤΟ, Τουρκία, Ελλάδα και Ιταλία βρίσκονται στο πάνω και ανατολικό τμήμα της Μεσογείου θάλασσας και οι βάσεις του ΝΑΤΟ εκεί έχουν μπει στο στόχαστρο της Μόσχας.

Ορισμένοι αναλυτές στην Ουάσιγκτον συμφωνούν, ότι «το βασικό σκεπτικό για την επιστροφή της Ρωσίας στην περιοχή ήταν η προοπτική μιας στρατιωτικής σύγκρουσης στο ευρωπαϊκό θέατρο και οι ανησυχίες για την ευπάθεια της νότιας πλευράς της σε μια σύγκρουση με το ΝΑΤΟ», έγραφε μια έκθεση το Carnegie Endowment for International Peace.

«Το Κρεμλίνο μπορεί να φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στη Μεσόγειο μια μέρα, αλλά προς το παρόν ο στόχος του είναι να αρνηθεί αυτή την επιλογή στο ΝΑΤΟ», σημειώνει το ίδιο.

Οι κινήσεις αυτές του ρωσικού στολίσκου, κρίνονται λίαν ύποπτες, ενώ υπενθυμίζουμε, ότι τα ρωσικά καταδρομικά φέρουν βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους Κρουζ, και είναι ικανά για θανατηφόρα πλήγματα, ακόμα και σε αεροπλανοφόρα, για αυτό και η αμερικανική διοίκηση έχει λάβει τα μέτρα της, ενώ παρακολουθούνται καθημερινά οι ρωσικές κινήσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ