Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Θράσος Βρετανών: Μας προσφέρουν γερασμένα πλοία ως ενδιάμεση λύση!

Σε μία θρασύτατη ανακοίνωση προχώρησαν οι Βρετανοί, μέσω των Times, καθώς μας προτείνουν δύο γερασμένα πλοία (HMS Monmouth και HMS Montrose) για να κερδίσει η Babcock International τη συμφωνία ύψους πολλών δις με το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό! 

Το βρετανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι το Λονδίνο θα προτείνει τις φρεγάτες HMS Monmouth και HMS Montrose, 28 και 27 ετών αντίστοιχα. Το Βασιλικό Ναυτικό έχει σε υπηρεσία 12 Type 23 αφότου η φρεγάτα «HMS Monmouth» παροπλίστηκε στις 30 Ιουνίου. Το πλοίο ετοιμαζόταν να δεχτεί εκσυγχρονισμό το 2019, αλλά αποφασίστηκε να αποψιλωθεί από οπλικά συστήματα και αισθητήρες προς όφελος των υπολοίπων Type 23.
 
Τα πλοία είναι οπλισμένα με οκτώ πυραύλους Harpoon σε εκτοξευτές 2X4 και Α/Α πυραύλους Seawolf κάθετης εκτόξευσης (GWS 26 Mod 1 VLS). Το VLS Seawolf χρησιμοποιεί πύραυλο με καθοδήγηση οπτικής επαφής (CLOS) με χρήση ραντάρ και ηλεκτρο-οπτική παρακολούθηση, ενώ έχει εμβέλεια 6 χιλιομέτρων.   

Μάλλον μας κάνουν πλάκα οι Βρετανοί! 

Τα δεδομένα  

 

Όπως όλα δείχνουν, οι Γάλλοι φαίνεται νά έχουν αποκτήσει το προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων «μνηστήρων». Η τεχνολογική υπεροχή της Belhara, η στρατηγική σχέση της Αθήνας με το Παρίσι, το γεγονός ότι το προτεινόμενο πλοίο βρίσκεται ήδη στο στάδιο κατασκευής αλλά και η πρόθεση των Γάλλων να παραδόσουν στο Πολεμικό Ναυτικό και δεύτερη καινούργια φρεγάτα μέσα στο 2025 αποτελούν τα ισχυρά σημεία της Γαλλικής πρότασης. 


Η πρόταση μάλιστα που έγινε από το Παρίσι για παράδοση στην Ελλάδα και στο Πολεμικό Ναυτικό και δεύτερης καινούργιας φρεγάτας FDI μέσα στο 2025 η οποία επιβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με την Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί αποτελεί στοιχείο που ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο τη Γαλλική πρόταση.

Αυτό που προτείνεται είναι η κατασκευάστρια εταιρία Naval Group να παραδόσει στο Πολεμικό Ναυτικό μέσα στο 2025 εκτός από την φρεγάτα η οποία θα κατασκευαστεί για την Ελλάδα και τη φρεγάτα η οποία σχεδιάζεται να «χτιστεί» για τις ανάγκες του Γαλλικού πολεμικού ναυτικού. Πρόταση η οποία ικανοποιεί ιδιαίτερα το ΠΝ με δεδομένες τις μεγάλες και άμεσες ανάγκες του Στόλου για ανανέωση στον ταχύτερο χρόνο.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...
Ελληνοτουρκικά 0

Φρενίτιδα στον τουρκικό Τύπο: Οι Έλληνες αναβάθμισαν τους πολλαπλούς εκτοξευτές RM-70 και από την Ρόδο-Απειλούν πλέον την Μαρμαρίδα (Βίντεο)

Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας των Τούρκων μυρίζουν πιθανή προβοκάτσια το επόμενο διάστημα στο Αιγαίο