Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Oι Γάλλοι φοβούνται ''ναυάγιο'' με τις Belharra: ''Οι Ιταλοί μας απειλούν με τις FREMM''

Συνεχίζεται το ''θρίλερ'' με τις φρεγάτες, με τους Γάλλους σήμερα μέσω της La Tribune, να εκφράζουν ανησυχίες, καθώς φοβούνται ότι θα χάσουν τον διαγωνισμό στη χώρα μας! 

Γνωρίζουν κάτι, ή μήπως οι Γάλλοι λόγω του ότι οι Ιταλοί κερδίζουν την μία μετά την άλλη τις υποθέσεις πωλήσεων πολεμικών πλοίων ανά τον κόσμο βλέπουν να έρχεται μία συντριβή; 

''Οι Ιταλοί μας απειλούν με τις FREMM'', παραδέχεται το Παρίσι.

''Μετά την Αίγυπτο και την Ινδονησία, το ιταλικό ναυπηγείο στοχεύει να πουλήσει τις φρεγάτες FREMM στο Μαρόκο. Όπως στην Ελλάδα και τη Σαουδική Αραβία, η Naval Group βρίσκεται σε κίνδυνο'', σημειώνει η La Tribune.

Βέβαια, οι Γάλλοι τα δίνουν όλα για να αγοράσουμε τις φρεγάτες Belharra. Κατά την παρουσίαση των δυνατοτήτων της Γαλλικής φρεγάτας στην έκθεση DEFEA, ο Marketing Manager της Naval Group Herve Boy, ανέφερε ότι θα δοθούν στην χώρα μας τεχνολογίες από τις ευρωπαϊκές αμυντικές βιομηχανίες Thales, MBDA και Naval Group. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης τόνισε ότι «οι πύραυλοι Aster επί της φρεγάτας, μπορούν να εμπλέξουν στόχους πολύ γρήγορα προς κάθε κατεύθυνση , σε μεγάλη απόσταση και να διασφαλίσουν μια απαράμιλλη ικανότητα αποτελεσματικής εξουδετέρωσης τους, καθιστώντας δυνατή την εξάλειψη των επιθέσεων, ειδικά έναντι πολύ ευέλικτων στόχων».

Ήδη σχεδόν όλοι οι μνηστήρες δηλώνουν έτοιμοι να καταθέσουν νέες προσφορές για μεγαλύτερο αριθμό καινούργιων Μονάδων με τους Ολλανδούς για παράδειγμα να έχουν προτείνει στο ‘’πακέτο’’ μαζί με τις φρεγάτες SIGMA 11515 και τις κορβέτες 10515, ενώ και οι Γάλλοι παρουσιάζουν πλέον τις κορβέτες Gowind ως συμπληρωματική λύση μαζί με τις φρεγάτες Belhara. 

Την ώρα που αναμένεται και η Αμερικανική πρόταση η οποία εκτός από τις καινούργιες HF2(MMSC) φαίνεται ότι θα υποστηριχθεί από μεταχειρισμένα πλοία του US NAVYείτε πρόκειται για τα καταδρομικά Ticonderoga είτε για άλλες Μονάδες επιφανείας, ενώ οι Άγγλοι ‘’ποντάρουν’’ ως υποστήριξη στην Arrowhead 140 στον μεγάλο αριθμό Type 23, τις οποίες αναμένεται σταδιακά να αποσύρει το Βασιλικό Ναυτικό.

Τα ναυπηγεία της Fincantieri έχουν προτείνει στο Πολεμικό Ναυτικό τη λύση τεσσάρων καινούριων φρεγατών τύπου Fremm, σαν τις 10 που είναι ήδη σε υπηρεσία με το ιταλικό πολεμικό ναυτικό. Ενδιάμεση λύση δεν έχει προταθεί από τους Ιταλούς.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Μέγα κάζο! Οι Ρώσοι “καρφώνουν” την Άγκυρα: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τους πυραύλους S-400 κατά της Ελλάδος

Ρώσοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί από τουρκικής πλευράς, οι πιθανοί λόγοι για την έλλειψη...