Πολεμικό Ναυτικό

Το μυστηριώδες υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων της Ινδίας

Το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό,  διαθέτει ένα καλά κρυμένο στρατηγικό όπλο. Το νέο υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων, το INS Arighat, το οποίο είναι το δεύτερο στο SSBN κατηγορίας Arihant και αναμένεται να μπει σε υπηρεσία φέτος. 

Αυτοί οι ήσυχοι θηρευτές, που κρύβονται κάτω από τη θάλασσα, μπορούν να λειτουργήσουν επ 'αόριστον χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό, έως ότου εξαντληθούν οι προμήθειες για το πλήρωμα.

Τα δύο υποβρύχια που παραμένουν μυστήριο, θα μπορούσαν να ενισχύσουν σημαντικά το ναυτικό της Ινδίας, σε σχέση με τους αντιπάλους της - το Πακιστάν και την Κίνα. Τα υποβρύχια κατηγορίας Arihant, συμπληρώνουν επίσης την πυρηνική τριάδα της Ινδίας, ικανή να μεταφέρει βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύονται με τα  πυρηνικά υποβρύχια (SLBM), K-15 «Sagarika» και K-4.

Το K-4 είναι ένα SLBM ενδιάμεσου εύρους, το οποίο μπορεί να οπλιστεί με πυρηνικές κεφαλές αποστολής, ωφέλιμων φορτίων έως και 1900 ναυτικά μίλια. Αυτό είναι σχεδόν τέσσερις φορές το φάσμα του K-15 'Sagarika' SLBM, το οποίο θεωρείται ότι είναι μια ενδιάμεση λύση, που έχει εύρος 400 ναυτικών μιλίων με κεφαλή 1.000 κιλών.

Τον περασμένο μήνα, το Ινδικό Ναυτικό, είχε εκφράσει την προθυμία του, να προχωρήσει στην προμήθεια έξι ακόμη πυρηνικών υποβρυχίων αντί ενός τρίτου αερομεταφορέα, μια κίνηση, που δηλώνει ότι ενισχύει σημαντικά τις δυνατότητές του, ενάντια στην αυξανόμενη επιθετικότητα της Κίνας και του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού του Ναυτικού, στον Ινδικό Ωκεανό.

Προστατεύοντας  τα Στενά της Μάλακας, η παρουσία του Ινδικού Πολεμικού Ναυτικού στα Νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ, είναι ένα σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα, για το Νέο Δελχί στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ