Πολεμικό Ναυτικό

Ο 6ος Στόλος των ΗΠΑ… δένει στην Ελευσίνα - ΦΩΤΟ

Ιστορική στιγμή η άμεση επένδυση κεφαλαίων από τον κρατικό αμερικανικό οργανισμό Ανάπτυξης DFC για την αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δια στόματος Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάϊατ έχουν σκοπό όχι μόνο να επενδύσουν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας αλλά να τα χρησιμοποιήσουν ως βάση συντήρησης του 6ου Στόλου.

Τα παραπάνω είχαμε αποκαλύψει εδώ και καιρό με εκτενή δημοσιεύματα στο enikos.gr, με τις εξελίξεις να επιβεβαιώνουν όλα τις δημοσιεύσεις για ραγδαίες εξελίξεις στα ναυπηγεία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ουσιαστικά, η Ελλάδα πλέον μετά την ολοκλήρωση μεταβίβασης των μετοχών του ναυπηγείου στην ελληνοαμερικανική ΟΝΕΧ, που κατέχει και τα ναυπηγεία Σύρου, γίνεται ίσως ο πιο ισχυρός πυλώνας σταθερότητας στην Μεσόγειο, αποκτώντας μεγάλο βάρος – ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, όπως το αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σήμερα – Πέμπτη – ο μεγαλομέτοχος των ναυπηγείων αναμένεται να δώσει τα χέρια με τον Αμερικανικό Οργανισμό Ανάπτυξης για την μεταβίβαση των μετοχών στην ΟΝΕΧ. Αμέσως μετά ξεκινούν από το δημόσιο και τις τράπεζες οι διαδικασίες ενεργοποίησης της διαδικασίας εξυγίανσης μέσω του Κώδικα 106Β και να εγκριθεί το επενδυτικό σχήμα βάσει σχετικού νόμου, που θα περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Πηγή enikos

Σύμφωνα με όσα έχουμε αποκαλύψει στο enikos.gr, αμέσως μετά ανοίγουν οι διαδικασίες για την επόμενη φάση επενδύσεων, οι οποίες θα περιλαμβάνουν την ναυπήγηση ακόμη και φρεγατών για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αυτό που προέχει είναι η παράταση της χρηματοδότησης των ναυπηγείων, με σχετική τροπολογία που θα περάσει στην Βουλή, για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού, ώστε να προχωρήσουν τους επόμενους τρεις μήνες όλες οι απαραίτητες εργασίες για την ΤΠΚ 7, P78 ΒΛΑΧΑΚΟΣ.

Παράλληλα, ολοκληρώνεται και η τοποθέτηση οπλισμού στην ΤΠΚ 6 ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ, που πλέον έχει περάσει στα χέρια του Πολεμικού Ναυτικού, υψώνοντας σημαία στην πλώρη του.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ