Πολεμικό Ναυτικό

Το ΠΝ παρέλαβε νέα Πυραυλάκατο - Αντεπίθεση με διπλή ΑΟΖ από την Ελλάδα

To ΠΝ βρίσκεται σε ετοιμότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή.  Η ηγεσία στέλνει μήνυμα στους Τούρκους καθημερινά και είναι σαφές το μήνυμα πως οποιαδήποτε πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Βέβαια χρειάζεται βούληση και από την Κυβέρνηση, η οποία φαίνεται πως δείχνει μία υποχωρητικότητα σε μία σειρά ζητημάτων.


Αν κι εφόσον χρειαστεί, η απάντηση του ΠΝ θα είναι καταστροφική για τους Τούρκους. Το έχουμε αποδείξει εξάλλου. Η χώρα μας βέβαια χρειάζεται ενισχύσεις. Το Πενταπόσταγμα καθημερινά αναφέρει πως με κάποιες προσθήκες ακόμα, η Τουρκία είναι χαμένη.   

Οι Τούρκοι πάντως γνωρίζουν από πρώτο χέρι, πως οι μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχιά μας, μαζί με το ΛΣ, όχι μόνο δίνουν καθημερινά μάχες στο Αιγαίο, αλλά και κερδίζουν. 

Μαζί με τους ''αετούς'' της ΠΑ, έχουν δημιουργήσει ένα αδιαπέραστο ''τείχος''!  Μάλιστα τα υποβρύχιά μας, όπως έχουμε αναφέρει στο Πενταπόσταγμα ανησυχούν τους Τούρκους.  

Έρχονται ενισχύσεις  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για την 6η Πυραυλάκατο Super Vita, κλάσης Ρουσσέν, που παραδίδεται από τους εργαζόμενους στα ναυπηγεία Ελευσίνας, που παρά το οξύ οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τον χρόνιο εμπαιγμό με τα δεδουλευμένα τους, έβαλαν το πατριωτικό καθήκον πάνω από τις προσωπικές τους ανάγκες.

Πρόκειται για μία πολύτιμη προσθήκη στον Στόλο, που έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με το Πολεμικό Ναυτικό να αντιμετωπίζει αυξημένες ανάγκες, σύμφωνα με το enikos.gr

Το κύριο σκάφος είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και η υπερδομή είναι από αλουμίνιο. Είναι εξοπλισμένη με προηγμένα βλήματα κατά στόχων επιφανείας ΜΜ40 Exocet Block 3 που χρησιμοποιούν ενεργό ραντάρ για τον εγκλωβισμό του στόχου, ενώ η εμβέλειά τους φθάνει τα 180 χιλιόμετρα. Διαθέτει δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων με κατάσταση θαλάσσης 5 και δυνατότητα επιβιωσιμότητας με κατάσταση θαλάσσης 7. Η ταχύτητα που αναπτύσσει, σχεδόν 35 κόμβους, και το μικρό εκτόπισμα την καθιστούν ως πλοίο ύψιστης επιχειρησιακής αξίας, ειδικά για την «στενή» θάλασσα του Αιγαίου.

Την Δευτέρα το απόγευμα, το Πολεμικό Ναυτικό ύψωσε για πρώτη φορά την ελληνική σημαία πάνω στην ΤΠΚ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ, σε μία λιτή τελετή παράδοσης – παραλαβής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σχέδιο της Αθήνας 

Την ίδια ώρα, παράλληλα με τις όποιες στρατιωτικές προετοιμασίες, για έντονο παρασκήνιο στο τρίγωνο «Αθήνα-Ρώμη-Κάιρο» γράφει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», τονίζοντας πως, κατά αυτόν τον τρόπο, επιχειρεί να απαντήσει στην τουρκική προκλητικότητα η Ελλάδα, σε γεωστρατηγικό επίπεδο.

Το ρεπορτάζ, το οποίο φέρει τον τίτλο «Αντεπίθεση με διπλή ΑΟΖ» κάνει λόγο για

  • σημαντική επίσκεψη του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών Ντι Μάιο στις 9 Ιουνίου
  • τηλεφωνικές συνομιλίες του Νίκου Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του
  • διεργασίες στο Μαξίμου και ελληνικό αίτημα στον ΟΗΕ

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...