Πολεμικό Ναυτικό

Κίνηση με υψηλούς συμβολισμούς: Η Ισραηλινή τηλεόραση στη φρεγάτα ΨΑΡΑ - Εικόνα


Το Πολεμικό Ναυτικό γνωρίζει με την μακρά του παράδοση πως να είναι το καλύτερο διπλωματικό χαρτί της χώρας μας. Φρεγάτα μας υποδέχτηκε εκπομπή της ισραηλινής τηλεόρασης.

Πρόκειται για την φρεγάτα ΨΑΡΑ η οποία βρέθηκε στο Ισραήλ και υποδέχτηκε τηλεοπτικό συνεργείο από εκπομπή που ασχολείται με θέματα ασφαλείας. Οι συντελεστές της εντυπωσιασμένοι από την φιλοξενία ευχαρίστησαν μάλιστα δημόσια τον κυβερνήτη Αντιπλοίαρχο Χ. Αθανασίου ΠΝ.

Η Φ/Γ «Ψαρά» είναι τύπου ΜΕΚΟ 200, Γερμανικής σχεδίασης και κατασκευάστηκε από τα Ελληνικά Ναυπηγεία. Παρελήφθη από το Πολεμικό Ναυτικό τον Απρίλιο του 1998 και είναι του ίδιου τύπου με τις Φ/Γ ΥΔΡΑ, Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ και την Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΑΝΣ Νο 24//29-03-1990, Φ/Γ ΨΑΡΑ ονομάστηκε από το ελληνικό νησί το οποίο έχει το ίδιο όνομα, για την τιμή και τον ηρωισμό των κατοίκων του νησιού ΨΑΡΑ στις ναυτικές μάχες στη διάρκεια των ναυτικών μαχών για την απελευθέρωση από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο αριθμός αναγνωρίσεως του πλοίου είναι F-454. Είναι το πέμπτο πλοίο του Π.Ν. που φέρει το όνομα αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ