Πολεμικό Ναυτικό

O Π.Καμμένος "πήρε κεφάλια" - «Καρατόμησαν» τον κυβερνήτη και τον διευθυντή ναυτιλίας της φρεγάτας «Κανάρης»

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, «πήρε κεφάλια». Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, αποφασίστηκε η αντικατάσταση του κυβερνήτη της φρεγάτας «Κανάρης» και του διευθυντή Ναυτιλίας – Κατεύθυνσης πλοίου.

Το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 για την επιλογή νέου κυβερνήτη.

Έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση [ΕΔΕ] για το χθεσινό συμβάν προσάραξης της φρεγάτας “Κανάρης” κοντά στην Ψυτάλλεια.

Το περιστατικό προκάλεσε σειρά συσκέψεων του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ και "αναζητούνται ευθύνες".

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΝ

«Σε συνέχεια θαλάσσιου συμβάντος φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ, πρωινές ώρες Πέμπτης 02 Νοεμβρίου 2017, αποφασίστηκε η αντικατάσταση Κυβερνήτου και Διευθυντού Ναυτιλίας – Κατεύθυνσης πλοίου. Το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 για την επιλογή νέου Κυβερνήτου.

Έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την εξακρίβωση των συνθηκών του συμβάντος και παράλληλα η σύσταση Επιτροπής Πραγματογνωμοσύνης προκειμένου εντοπισθούν τα αίτια του συμβάντος και εξαχθούν ακολούθως συμπεράσματα και διδάγματα προς περαιτέρω εκμετάλλευση».

Σύμφωνα με το ΓΕΝ η ζημιά που έχει σημειωθεί στο sonar της φρεγάτας δεν είναι μεγάλη και μπορεί να αποκατασταθεί.

Να θυμίσουμε πως περισσότερες από οκτώ ώρες έμεινε κολλημένη στη νησίδα Αταλάντη η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Κανάρης», λίγα μίλια προτού καταπλεύσει στον ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Ο «Κανάρης» αποκολλήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, με τη συνδρομή ρυμουλκών του Πολεμικού Ναυτικού και Ιδιωτικού Φορέα και πλέει με ιδία μέσα προς το Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Μετά τον κατάπλου της στον ναύσταθμο θα πραγματοποιηθεί το σύνολο των απαιτούμενων ελέγχων, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΝ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ