Πολεμική αεροπορία

Top Gun Ευρώπης: Ελληνίδα υποσμηναγός με το Mirage 2000-5 εξέπληξε τους πάντες!

Κάθε χρόνο η χώρα μας, (όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες) αποστέλλει δύο μαχητικά στη Σχολή αυτή. Φέτος έστειλε δύο Mirage 2000-5, στο ένα από αυτό ήταν μια γυναίκα πιλότος.

Στο πιλοτήριο συγκεκριμένα βρισκόταν η υποσμηναγός (Ι) Θεοδώρα Δούρου, η οποία μαζί με τον συνάδελφό της πραγματικά εξέπληξαν, σύμφωνα με την στήλη ''Βηματοδότης'' της γνωστής εφημερίδας το Βήμα. 

Αλλωστε είναι πλέον συνηθισμένο σε τέτοιες σχολές, όπου διδάσκεται η εξελιγμένη τακτική που πρέπει να ακολουθούν οι πιλότοι σε περίπτωση μάχης, οι Έλληνες πιλότοι εκλέγονται (από άλλους πιλότους) είτε ως οι καλύτεροι του ΝΑΤΟ, είτε στην προκειμένη περίπτωση αρχηγοί σχηματισμού, είτε ακόμα ως καλύτεροι πολεμιστές.

Η υποσμηναγός (Ι) Δούρου, η οποία μετείχε πριν από λίγους μήνες και σε ασκήσεις με αεροσκάφη στα Εμιράτα, εκπροσώπησε και στην Ισπανία επάξια την χώρα μας και της αξίζουν συγχαρητήρια.

Είναι η πρώτη γυναίκα μαχητικού που πήρε μέρος στη Σχολή Top Gun της Ευρώπης. Μαζί με τους πιλότους μας, μετείχαν ήταν στην σχολή Top Gun της Ευρώπης και μηχανικοί εδάφους, ανάμεσά τους και γυναίκες μηχανικοί.

Για την ιστορία, το τραγικό δυστύχημα που συνέβη το 2015 στην ίδια ισπανική βάση είχε ως συνέπεια να υπάρξουν δύο Έλληνες πιλότοι καθώς και άλλοι οκτώ νατοϊκοί στρατιωτικοί νεκροί από πτώση ελληνικού μαχητικού τύπου F-16 στην αεροπορική βάση Los Llanos, στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας. Οι δύο πιλότοι μας με την επίδοσή του απέδωσαν τιμές στους νεκρούς συναδέλφους τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...