Πολεμική αεροπορία
Ενημερώθηκε στις:

Πρωτοπορία της Ινδικής Αεροπορίας: Εξοπλίζει τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη της με τους τρομερούς πυραύλους ASRAAM

Το αεροσκάφος Hawk-i της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, έχει εξελιχθεί σε αεροσκάφος που μεταφέρει πυραύλους. Μια εικόνα που κάνει τον γύρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει το εκπαιδευτικό αεροσκάφος με έναν πύραυλο AIM-132 ASRAAM.

Η Πολεμική Αεροπορία κάθε χώρας, έχει στις τάξεις της εκπαιδευτικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων για τους νέους ιπταμένους. Αυτά δεν έχουν τις δυνατότητες ενός μαχητικού για πολεμικές επιχειρήσεις.

Φανταστείτε λοιπόν, ένα αεροσκάφος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό για νέους ιπταμένους της Πολεμικής Αεροπορίας, να μπορεί επίσης να μεταφέρει βόμβες και πυρομαχικά, για την αντιμετώπιση εχθρικών στόχων τόσο στον αέρα όσο και στην ξηρά, και  να είναι φθηνότερο από τα συμβατικά μαχητικά αεροσκάφη.

Λοιπόν, το εκπαιδευτικό  Hawk της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, θα μπορούσε να σας προσφέρει πακέτο και τα δύο μετά την τελευταία τροποποίηση.

Το Hawk, είναι ένα βρετανικό προηγμένο εκπαιδευτικό αεροσκάφος με κινητήρα  τζετ, το οποίο πέταξε για πρώτη φορά στο Dunsfold, Surrey, το 1974 ως Hawker Siddeley Hawk, και στη συνέχεια παράγεται από τις εταιρείες που τις διαδέχθηκαν, την British Aerospace και την BAE Systems.Έχει χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό  και ως αεροσκάφος χαμηλού κόστους.

Για τους Ινδούς, θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική και χαμηλού κόστους πλατφόρμα, για την ταυτόχρονη εκτέλεση αποστολών μάχης και εκπαίδευσης πιλότων. Έχει οπλιστεί και έχει ήδη επιδείξει τη συμβατότητά του με ρουκέτες πυραύλων,  και χρησιμοποιείται από τον Οργανισμό Έρευνας και Ανάπτυξης Άμυνας (DRDO), για τη διεξαγωγή δοκιμών όπλων, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου Smart Anti-Airfield Weapon (SAAW),  το οποίο μπορεί να επιτύχει στόχους με υψηλή ακρίβεια από αποστάσεις μέχρι και εκατό χιλιόμετρα.

Ενώ αυτά τα πυρομαχικά αέρος-εδάφους δοκιμάζονται και ενσωματώνονται στον στόλο Hawk, η προσθήκη πυραύλων ASRAAM θα ​​του δώσει μια ικανότητα εναέριας μάχης.

Σύμφωνα με αναλυτές, θα ήταν μια εξαιρετική προσθήκη για να καταρρίψουν τα εχθρικά UAV, για τα οποία ένα μαχητικό αεροσκάφος δεν θα χρειαστεί να κατασκευαστεί λαμβάνοντας υπόψη, τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας και το χαμηλότερο εύρος.

Ο πύραυλος ASRAAM, από κοντά θα δώσει στο Hawk μια ικανότητα αυτοάμυνας έναντι εχθρικών αεροσκαφών, σύμφωνα με τον Thakur.

Μια εικόνα που κατέγραψε ο βετεράνος πιλότος της IAF Grp,  Harsh Vardhan Thakur (VSM), δείχνει ένα αεροσκάφος Hawk-i με πτερύγιο προσάρτησης AIM-132 Advanced Short Range Air to Air Missile (ASRAAM).

Αν και η εικόνα τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής Aero India, δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο για την ενσωμάτωση του πυραύλου στο αεροσκάφος. Ο Thakur είναι επίσης ο πειραματικός δοκιμαστικός πιλότος για τον κρατικό αεροδιαστημικό γίγαντα της Ινδίας Hindustan Aeronautics Limited.

Η Ινδική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιεί αυτά τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη για ρόλους υποστήριξης μάχης, οπλίζοντας τα με πυραύλους αέρος-αέρος και αέρος εδάφους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ