Πολεμική αεροπορία

Χριστουγεννιάτικο “πεσκέσι” από τα Mirage 2000-5 και τα F-16 Block 50 στους Τούρκους

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα "γεράκια" της Πολεμικής μας Αεροπορίας ακόμη και τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων για να δείχνουν στους γείτονες πώς είναι εκεί για να τους "υποδεχτούν" σε κάθε προσπάθειά τους...

Το τηλέφωνο χτύπησε στην Σκύρο, οι μηχανικοί και οι ιπτάμενοι επιφυλακής έτρεξαν στα Γαλλικά μαχητικά και σε πέντε λεπτά ήταν ήδη στον αέρα ώστε να “υποδεχτούν” τους “επισκέπτες” εκ Τουρκίας.

Επιπλέον, ένα ακόμη ζεύγος F-16 Block 50 από την Αγχίαλο απογειώθηκε για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος.

Τα Ελληνικά γεράκια είχαν έναν σκοπό, αφενός την εκδίωξη των τουρκικών αεροσκαφών, αφετέρου θέλησαν να υπενθυμίσουν στους γείτονες ότι ακόμη και τις Άγιες ημέρες υπάρχουν πάντα σε ετοιμότητα οι φρουροί των συνόρων, έτοιμοι όπως απαιτείται να δώσουν σκληρή απάντηση σε οποιονδήποτε επιβουλέα σύμφωνα με το hellasjournal.

Οι δυο αερομαχίες έγιναν κοντά στη Σάμο ανάμεσα σε Ελληνικά Mirage 2000-5 και σε τουρκικά F-16 και λίγο αργότερα, αφού πρώτα τα τουρκικά έφυγαν, Mirage και Ελληνικά πλέον F-16 επικεντρώθηκαν στην τετράδα των τουρκικών που έφτανε εντός FIR και εθνικού εναέριου χώρου από τον βόρειο τομέα, ανάμεσα από Λήμνο και Λέσβο.

Οι Τούρκοι διατηρούν την ένταση στο Αιγαίο και το επόμενο διάστημα εκτιμάται πως αυτή θ’ αυξηθεί κατακόρυφα. Οι απαντήσεις της Ελληνικής πλευράς ναι μεν είναι πολύ ψύχραιμες όπως αρμόζει σε επαγγελματίες πλην όμως ιδιαίτερα σκληρές και αποφασιστικές.

4367 είναι οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου μέχρι τώρα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ και 327 οι αερομαχίες, διότι κανείς δεν πρέπει να μένει παραπονεμένος…

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 26η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 3 (3×2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 7

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 5

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 4 (από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 2

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ