Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

Αποφάσεις ΣΑΓΕ για εξοπλιστικά : Αγοράζουμε 100 πυραύλους SPIKE SR-Ελικόπτερα διάσωσης και σχεδιάζουμε δικά μας περιφερόμενα πυρομαχικά

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην  συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) εγκρίθηκε η αγορά βλημάτων SPIKE SR για τον Στρατό.

Εγκρίθηκε η απόκτηση 14 ελικοπτέρων Έρευνας-Διάσωσης (SAR) AW139 για την Πολεμική Αεροπορία με πιθανή επιλογή το ελικόπτερο τύπου AW139 .

Αποφασίστηκε η αγορά συσσωρευτών για τορπίλες SST-4 και SUT για τα υποβρύχια και τις ΤΠΚ της δυνάμεως Ταχέων Σκαφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Στρατός ξεκινά μελέτη για αγορά περιφερόμενων πυρομαχικών (loitering munitions) και για μεταχειρισμένα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ).

Είναι γνωστό στην πατρίδα μας ότι κάθε αρχή “είναι πάντα δύσκολη” σε κάθε τομέα, αλλά στην συνέχεια εφόσον το αποφασίσουμε ως λαός, απλά δεν πιανόμαστε.

Έτσι και στο ζήτημα των νέων τεχνολογιών στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και στην παραγωγή συστημάτων όπως αιωρούμενων πυρομαχικών και drone, τα “είχαμε φορτώσει στον κόκκορα”, αλλά τώρα κινούμαστε με ασύλληπτες ταχύτητες πλέον, ειδικά λόγω τουρκικών απειλών.

Πρόκειται για μία καλή αρχή για όλα με στόχο την αναβάθμιση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και της παραμονής επιστημόνων στην χώρα μας.

Η Ελλάδα και τα αιωρούμενα πυρομαχικά που αλλάζουν τα πάντα στο μελλοντικό πεδίο μάχης

Τα αιωρούμενα πυρομαχικά μοιάζουν με μη επανδρωμένο όχημα, εκτοξεύονται από το έδαφος με όλες τις συνθήκες με τον χειριστή να τα κατευθύνει στον στόχο .

Νέες τεχνικές, και νέες μέθοδοι αναδύονται από έναν σκληρό και ανελέητο πόλεμο ανάμεσα στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με τον “οργασμό” στην τουρκική αμυντική βιομηχανία αλλά και τις ωμές απειλές που δεχόμαστε από την Άγκυρα, τουλάχιστον εδώ και Δύο χρόνια.

Τα πρώιμα διδάγματα του πολέμου αυτού φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το “ξεχασμένο” και παραμελημένο ελληνικό πεζικό, το οποίο όπως όλα δείχνουν, θα αναβαθμιστεί  ως προς τις δυνατότητες του άμεσα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας σε συνδυασμό της συνεργασίας ιδιωτών με την κρατική αμυντική βιομηχανία, κατασκευάζουν μικρά και ευέλικτα drones, για να πετύχουμε ειδικά στα νησιά μας, αυτό που ονομάζεται απόλυτος αιφνιδιασμός των εχθρικών δυνάμεων σε κάθε σενάριο απόβασης τους.

Τα μικρά ευέλικτα drone μαζί με τα αιωρούμενα πυρομαχικά, τα οποία φέρουν ελαφρύ οπλισμό θα είναι κυριολεκτικά  αδύνατον να εντοπιστούν από τον εχθρό, ο οποίος ειδικά στο Αιγαίο δεν θα καταλάβει από του ήρθε η επίθεση.

Επίσης στο Αιγαίο πέλαγος έχουμε ένα καθημερινό “πόλεμο” με πολλές μορφές, για αυτό οφείλουμε να προετοιμαστούμε ανάλογα όσο γίνεται ταχύτερα.

Όπως γίνεται κατανοητό η αναβάθμιση και η δημιουργία μια ειδικής δυνάμεως μικρών ταχέων σκαφών του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, αποτελεί τη μόνη λύση για την ελληνική ακτοφυλακή και τα μύρια όσα προβλήματα αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή στο Αιγαίο από τις τουρκικές προκλήσεις και τα κατά καιρούς «κύματα» λαθροδιακινητών που δεν διστάζουν να ανοίξουν πυρ κατά των ελληνικών δυνάμεων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ