Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

Ανακοινώθηκε επίσημα! Μεταφορά 40 BMP-1 IFV από την Ελλάδα στην Ουκρανία και αντικατάσταση με 40 MARDER IFV από τη Γερμανία

Γράφαμε το πρωί πως είναι έτοιμη η πρώτη παρτίδα MARDER για την Ελλάδα και πριν αλέκτωρ φωνήσαι είχαμε τις επίσημες ανακοινώσεις. 

Η ανακοίνωση του ΥΠΑΜ έχει ως εξής: 

Σε συνέχεια της απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Καγκελαρίου Olaf Scholz, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας Christine Lambrecht, προκειμένου να υποστηριχθεί η άμυνα της Ουκρανίας, ενάντια στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας, συμφώνησαν για την παραχώρηση 40 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1 από την Ελλάδα στην Ουκρανία, τα οποία θα αντικατασταθούν από 40 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης MARDER, που θα παραχωρηθούν από τη Γερμανία στην Ελλάδα.

Για το θέμα αυτό είχε κάνει ηχηρή παρέμβαση σύμφωνα με άρθρο στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ο επίτιμος  πρώην Α/ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Κ. Ζιαζιάς.

“Από καθαρά στρατιωτικής απόψεως η «ανταλλαγή» των ΤΟΜΑ BMP-1 με γερμανικά ΤΟΜΑ MARDER , φαίνεται είναι προς την σωστή κατεύθυνση για τον Στρατό μας τόσο από επιχειρησιακής απόψεως , όσο και από απόψεως λειτουργικότητας και διαθεσιμότητας των μέσων , με κυρία προϋπόθεση βέβαια πρώτα να παραλάβουμε λειτουργικά και επιχειρησιακά τα γερμανικά ΤΟΜΑ, με τα πυρομαχικά τους , τους Σταθμούς Ασυρμάτου και τον προβλεπόμενο οπλισμό, δηλαδή τα οχήματα να είναι πλήρως επιχειρησιακά, άμεσα διαθέσιμα («turn key») στον Ελληνικό Στρατό και να παραχωρούνται για χρήση εντός ή εκτός της ελληνικής επικράτειας, οπουδήποτε η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί, χωρίς κανένα απολύτως πολιτικό, επιχειρησιακό, λειτουργικό ή νομικό περιορισμό ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΑ ΒΜΡ-1”, είχε αναφέρει ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Εδώ βρίσκεται το πιο κομβικό σημείο της όλης επωφελούς κατά άλλα ανταλλαγής για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...