Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

"Παίζουν τον παπά" με τα Marder-Νέο δημοσίευμα από Γερμανία ανάβει φωτιές

"Η γερμανική κυβέρνηση ήθελε στην πραγματικότητα να παραδώσει άρματα μάχης τύπου Marder στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής, ούτως ώστε η Αθήνα στη συνέχεια να παραδώσει ως αντάλλαγμα περίπου 100 σοβιετικά τανκς στην Ουκρανία. Ωστόσο, η συμφωνία καθυστερεί λόγω διαφωνιών σχετικά με τους όρους". 

Με αυτή την φράση η γερμανική Deutsche Welle ανάβει φωτιές για τη νήδη καθυστερημένη συμφωνία Αθήνας-Βερολίνου. 

Το άρθρο επικαλείται το SPIEGEL και συγκεκριμένα αναφέρει: 

«Οι δημοσιογράφοι του SPIEGEL είδαν ασθενοφόρα, αλλά όχι τεθωρακισμένα οχήματα στο μέτωπο. Ωστόσο, αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την προστασία των πεζοπόρων μονάδων. (…) Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θα μπορούσαν να βοηθήσουν μεταξύ άλλων με την αποστολή τεθωρακισμένων. Η γερμανική κυβέρνηση ήθελε στην πραγματικότητα να παραδώσει άρματα μάχης τύπου Marder στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής, ούτως ώστε η Αθήνα στη συνέχεια να παραδώσει ως αντάλλαγμα περίπου 100 σοβιετικά τανκς στην Ουκρανία. Ωστόσο, η συμφωνία καθυστερεί λόγω διαφωνιών σχετικά με τους όρους. Εκτός από τα όπλα όμως, οι Ουκρανοί χρειάζονται σταθερή προμήθεια πυρομαχικών και νέους, καλά εκπαιδευμένους νεοσύλλεκτους».

Βέβαια, σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες του SPIEGEL, μέλη του SPD προσδοκούν «πιο έξυπνες λύσεις». Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Spiegel, «στην κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στη Δρέσδη, αρκετοί βουλευτές τάχθηκαν υπέρ μιας πρωτοβουλίας ειρήνης από το SPD για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. (...) Οι βουλευτές Νίνα Σερ και Ραλφ Στέγκνερ, αμφότεροι από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, εξέφρασαν επίσης αντίστοιχες σκέψεις. Μάλιστα, ο Στέγκνερ απαίτησε 'να μην περιοριζόμαστε στο ζήτημα των παραδόσεων όπλων, αλλά σε διπλωματικές και πολιτικές ενέργειες'». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος σε θέματα Οικονομίας Μπερντ Βεστφάλεν «όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι στον πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές».

Το πράγμα μπερδεύεται αφού πρόσφατα η Rheinmetall ανέφερε πως 30 Marder θα είναι έτοιμα για την Ελλάδα το Σεπτέμβριο.

Το σήριαλ είχε κι άλλα επεισόδια μέσα στο καλοκαίρι και είχε λάβει και πολιτική διάσταση

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ