Οπλικά συστήματα

Rheinmetall: 30 Marder θα είναι έτοιμα για την Ελλάδα το Σεπτέμβριο

Η Ελλάδα στοχεύει στην απόκτηση 100 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) Marder ως το τέλος του έτους, ανέφερε η γερμανική Rheinmetall κατά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το β’ τρίμηνο του 2022, όπως αναφέρει η ptisidiastima.com.

Στην ενημέρωση, που έγινε στις 5 Αυγούστου, σημειώθηκε  ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για Marder στο πλαίσιο των συμφωνιών κυκλικής ανταλλαγής, που η γερμανική κυβέρνηση προωθεί για την ενίσχυση της Ουκρανίας με οπλικά συστήματα Ανατολικής προέλευσης. Σύμφωνα με τη Rheinmetall η Ελλάδα συνολικά επιδιώκει να έχει 100 Marder εντός 2022. Τα πρώτα 30 αναφέρεται πως θα είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο (αποφέροντας έσοδα 30-40 εκατ. ευρώ στην εταιρεία από την ανακατασκευή τους, ποσό που κατά τη δική μας εκτίμηση μάλλον θα πληρωθεί από το γερμανικό κράτος), και τέλος του έτους θα είναι έτοιμα περίπου 60. Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης για παραχώρηση Marder στην Ουκρανία.

Όσον αφορά το πρόγραμμα του Νέου ΤΟΜΑ του Ελληνικού Στρατού, όπου η γερμανική εταιρεία προτείνει το Lynx, πιστεύεται πως θα υπάρξουν εξελίξεις το επόμενο έτος και εκτιμάται ότι οι ελληνικές απαιτήσεις αφορούν (τουλάχιστον) 200 μονάδες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...