Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

Πυραύλους EXOCET MM40 BLOCK 3 με εμβέλεια 200 χλμ προτείνουν οι Γάλλοι

Πρόταση με τεράστιες γεωπολιτικές και στρατιωτικές διαστάσεις για τα νησιά μας και το Αιγαίο, έκανε η γαλλική εταιρεία MBDA, η οποία πρότεινε στην χώρα μας το τρομερό σύστημα πυραύλων παράκτιας άμυνας Exocet, κατά την διάρκεια της αμυντικής εκθέσεως DEFEA 2021.

Σύμφωνα με το armyrecognition.com, στην έκθεση αυτή προτάθηκε στον ελληνικό στρατό από τους Γάλλους, η προμήθεια αριθμού παράκτιων πυραυλικών συστημάτων που θα είναι τοποθετημένοι επί φορτηγού οχήματος 8x8, εφοδιασμένο με Τέσσερις εκτοξευτές πυραύλων Exocet.

Το γαλλικό κινητό σύστημα παράκτιας άμυνας Exocet παρέχει ταχέως μετακινούμενους πυραύλους, τοποθετημένους σε ειδικό όχημα, με δυνατότητες άρνησης πρόσβασης θαλάσσιας περιοχής, εξουδετέρωσης παράκτιων απειλών και μονάδων επιφανείας σε στρατηγικές για την Ελλάδα περιοχές, όπως τα νησιά μας.

Το σύστημα βασίζεται στην τελευταία έκδοση του πυραύλου EXOCET MM40 BLOCK 3, το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία σε όλο τον κόσμο.

Ο πύραυλος Block 3 δέχεται εντολές καθοδήγησης με την βοήθεια του συστήματος καθοδήγησης GPS, οι οποίες του επιτρέπουν να κτυπήσει θαλάσσιους στόχους από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πύραυλος Block 3 είναι ελαφρύτερος από το προηγούμενο MM40 Block 2, αλλά έχει μεγαλύτερη ακρίβεια πλοήγησης, που του επιτρέπει βελτιστοποιημένες τροχιές τρισδιάστατης προσέγγισης του στόχου, ο οποίος κινείται στην επιφάνεια της θάλασσας.

Ο ίδιος πύραυλος, έχει βάρος 780 kg, το μήκος του είναι μικρότερο από 6 m, ενώ η διάμετρο του είναι 350 mm, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι διαθέτει πραγματική επιχειρησιακή εμβέλεια 200 km.

Το κινητό σύστημα παράκτιας άμυνας Exocet περιλαμβάνει τους δικούς του αισθητήρες (ραντάρ, EOS, AIS) για αυτόνομες λειτουργίες ή / και σύνδεση με ένα ευρύτερο σύστημα C3I.

Μια συστοιχία περιλαμβάνει μία Κινητή Μονάδα Αισθητήρων, μία Κινητή Μονάδα Ελέγχου και δύο Κινητές Μονάδες πυραύλων με 4 βλήματα.

Η προμήθεια πυραύλων NSM, στην έκδοση εδάφους-επιφανείας, θα ενίσχυε τρομερά την δυνατότητα αποτροπής κινήσεων και ελιγμών του τουρκικού πολεμικού στόλου στο Αιγαίο.

Η χώρα μας φέρεται να διαθέτει πυραύλους MM40 Exocet Block II για τον εξοπλισμό παράκτιων πυροβολαρχιών στα νησιά μας, με στόχο την απαγόρευση κίνησης των μονάδων επιφανείας των Τούρκων στο Αιγαίο.

Μια νέα πιο εξελιγμένη χερσαία έκδοση των πυραύλων αυτών, σε συνεργασία με τις πυραυλακάτους Super Vita που διαθέτουν πυραύλους Exocet MM40 BlockII/III), θα έδινε την τρομερή δυνατότητα εγκλωβισμού των τουρκικών μονάδων επιφανείας μέσα στα αγκυροβόλια τους, απαγορεύοντας τους την έξοδο από αυτά, σε πιθανή περίοδο πολεμικής κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Άγκυρα σε αυτήν την περίπτωση δεν θα επιχειρούσε καμία αποβατική ενέργεια σε οποιαδήποτε ελληνικό μεγάλο νησί μας, διότι χωρίς την επίτευξη ναυτικού αποκλεισμού δεν θα μπορούσε να επιτύχει την δημιουργία προγεφυρώματος, αφού η εξάλειψη του θα ήταν θέμα χρόνου για τις δυνάμεις μας.

Έτσι το μόνο που θα μπορούσαν να επιχειρήσουν οι Τούρκοι ( σε ένα τέτοιο σενάριο), θα ήταν μια αιφνιδιαστική επίθεση κατά των δεκάδων μικρονήσων μας, που δεν θα καλύπτονταν από πυραυλικά συστήματα, πυροβόλα και όλμους από παρακείμενα νησιά μας.

Για αυτά τα μικρά νησάκια όμως, έχει ληφθεί σοβαρή μέριμνα από την ελληνική στρατιωτική ηγεσία με την συνεργασία της διοίκησης ειδικών δυνάμεων, της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και της αεροπορίας στρατού, για όλα τα ενδεχόμενα σε μια πιθανή ελληνοτουρκική διενεξη.  

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...