Οπλικά συστήματα

HΠΑ: Απέτυχε η δεύτερη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ICBM

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δεύτερη εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Minuteman III  απέτυχε, καθώς το σύστημα εκκίνησης τερματίστηκε αυτόματα κατά την τελική αντίστροφη μέτρηση.

Η δοκιμαστική εκτόξευση, του άοπλου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Minuteman III στη Βάση της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας του Βάντενμπεργκ της Καλιφόρνιας, ακυρώθηκε πριν από την εκτόξευσή του, ανέφερε την Τετάρτη η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ . Η αιτία της ματαίωσης βρίσκεται υπό έρευνα.

Το όπλο επρόκειτο να ξεκινήσει δοκιμαστικά στις 5 Μαΐου, μεταξύ 12:15 π.μ. και 6:15 π.μ. PST (7:15 π.μ. και 1:15 μ.μ. GMT), ωστόσο, το σύστημα εκτόξευσης έκλεισε αυτόματα κατά την τελική αντίστροφη μέτρηση. Εν τω μεταξύ, η Πολεμική Αεροπορία αξιολογεί επί του παρόντος, πότε μπορεί να είναι σε θέση να επαναπρογραμματίσει την εκτόξευση.

«Κατά τη διάρκεια της αντίστροφης μέτρησης του τερματικού, ο υπολογιστής πυραύλων εντόπισε ένα σφάλμα στη σειρά των ελέγχων που έκανε πριν από την εκκίνηση. Μετά την ανίχνευση αυτού του σφάλματος, έκλεισε », δήλωσε η εκπρόσωπος της Air Force Global Strike Command, Carla Pampe, στην Air Force Times. 

Πρέπει να αναφερθεί, οτι πραγματοποιούνται δοκιμαστικές εκτοξεύσεις ICBM, για την αξιολόγηση της απόδοσής τους και τη συλλογή δεδομένων, καθώς και για τη διατήρηση των συστημάτων τους να λειτουργούν αποτελεσματικά. 
Αυτή θα ήταν η δεύτερη δοκιμαστική κυκλοφορία του Minuteman III φέτος. Η πρώτη δοκιμαστική έναρξη πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο.Τα ημερολόγια εκκίνησης, προετοιμάζονται τρία έως πέντε χρόνια νωρίτερα και οι μεμονωμένες εκκινήσεις, διαρκούν έξι μήνες έως ένα έτος προετοιμασίας.

 Το Minuteman III (παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1970), μεταφέρει τρεις μικρότερες κεφαλές αντί για μια μεγάλη και είναι το πρώτο πολλαπλό, ανεξάρτητα στοχευόμενο όχημα επανεισόδου (MIRV) που θα αναπτυχθεί.

Επιτυχημένες δοκιμές του πυραύλου έχουν διεξαχθεί στο παρελθόν. Πέρυσι, η Πολεμική Αεροπορία, δοκίμασε έναν άοπλο Minuteman III που ταξίδεψε 6.700 χιλιόμετρα (4.200 μίλια), πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό πριν προσγειωθεί στη θάλασσα κοντά σταΝησιά Μάρσαλ.

Ο πύραυλος Minuteman III είναι ο μοναδικός εδάφους-αέρος, που διαθέτουν στο πυρηνικό οπλοστάσιό τους οι ΗΠΑ από το 2005. Τέτοιοι πύραυλοι, φυλάσσονται σε τρεις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, στο Ουαϊόμινγκ, τη Βόρεια Ντακότα και τη Μοντάνα.

Τέλος, το Αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο, περιλαμβάνει επίσης τους πυραύλους Trident, που εκτοξεύονται από τη θάλασσα καθώς και βόμβες που μπορούν να ριφθούν από βομβαρδιστικά αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ