Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

Μητσοτάκης: ''Θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες η συμφωνία για τα Rafale''

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που βρίσκεται αυτή την ώρα στο βήμα κλείνει η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2021.  

Την υπογραφή τις αμέσως επόμενες μέρες της συμφωνίας για την αγορά 18 αεροσκαφών τύπου Rafale που θα αποκτήσουμε το 2021 από τη Γαλλία ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

https://www.youtube.com/watch?v=Fezt8ExQQ7Q

Ο πρωθυπουργός κάνοντας ειδική αναφορά στις προβλέψεις των δαπανών του προϋπολογισμού ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Άμυνα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα λόγο του ότι δεν θα υπεψηφίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις αμυντικές δαπάνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Μητσοτάκης σε υψηλούς τόνους έκανε λόγο για «υποκριτικό παρών» όταν είστε «απόντες από το εθνικό μέτωπο» και μάλιστα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «πατριωτισμό με ξένα κόλυβα». 

 

Tι αναφέρουν οι Γάλλοι 

 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη Γαλλίδα ομόλογό του για να καθοριστεί η τελική ημερομηνία των υπογραφών η οποία θα συνδυαστεί με την έλευση της Φλοράνς Παρλί στην Ελλάδα. Και ενώ αρχικά η συμφωνία είχε προγραμματιστεί για τις 23 Δεκεμβρίου ο σχεδιασμός άλλαξε και οι ιστορικές υπογραφές παίρνουν παράταση για λίγες ημέρες. Αθήνα και Παρίσι άλλωστε θέλουν να δώσουν πανηγυρικό χαρακτήρα στη μεγάλη συμφωνία η οποία σηματοδοτεί μια νέα σελίδα στις Ελληνο-Γαλλικές σχέσεις αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και άλμα για την Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με το Newpost και τον Κώστα Σαρικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πληροφορίες που φτάνουν από τη Γαλλία και τη La Tribune επιβεβαιώνουν ότι η συμφωνία φτάνει τα 2,5 δισ. ευρώ και αφορά τα 18 μαχητικά-12 μεταχειρισμένα και 6 καινούργια-την υποστήριξή τους για τέσσερα χρόνια και τα όπλα που θα αποκτηθούν. Ειδικά όσον αφορά τον οπλισμό όπως αναφέρουν οι Γάλλοι το κόστος τους αγγίζει τα 400 εκ ευρώ και αφορά πλήρες πακέτο το οποίο περιλαμβάνει Scalp, Exocet αλλά και τους «φονικούς» Meteor. 

Ο φόρτος με τα όπλα θα φτάσει στην Ελλάδα μαζί με τα μαχητικά έτσι ώστε κάθε Rafale το οποίο θα προσγειώνεται στην Tανάγρα και στην 331 Μοίρα «ΓΕΡΑΚΙ» να διαθέτει από την πρώτη στιγμή τη δυνατότητα να επιχειρήσει με όλο τον προβλεπόμενο οπλισμό. Η συμφωνία σύμφωνα με τη LaTribune περιλαμβάνει και ανταλλακτικά για τα 24 Mirage2000-5 κόστους 100 εκ ευρώ. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ