Οπλικά συστήματα

Ποιά είναι η επικινδυνότητα των τουρκικών drone για την Ευρώπη;

Ο ρόλος των τουρκικών drone στη νίκη του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας στον τελευταίο γύρο μάχης για την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ προκαλεί ανησυχία για την αμυντική πολιτική της Ευρώπης, δήλωσε ο Γκούσταβ Γκρέσελ, ανώτερος συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR).

Ο Γκρέσελ προέτρεψε την Ευρώπη να εξετάσει τις «επιλογές» της, λέγοντας ότι τα μαχητικά αεροσκάφη που χρησιμοποίησε ο στρατός των Αζέρων ήταν ένας από τους βασικούς καθοριστικούς παράγοντες της επιτυχίας του, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Μέσης Ανατολής την Τρίτη.

«Αυτό είναι ένα ξεχωριστό μάθημα για το πόσο καλά μπορεί να υπερασπιστεί η Ευρώπη τον εαυτό της», ανέφερε ο Γκρέσελ.

Αντί να απορρίψει τη σύγκρουση του Νότιου Καυκάσου ως δευτερεύοντα πόλεμο μεταξύ φτωχών χωρών, η Ευρώπη θα πρέπει να ενημερωθεί για την απειλή που θέτει ο τουρκικός πόλεμος μέσω των drone που χρησιμοποιεί το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ο Γκρέσελ, σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων.

Ο Γκρέσελ είπε ότι κανένας ευρωπαϊκός στρατός εκτός από τη Γαλλία και τη Γερμανία δεν διαθέτει ικανό σύστημα αεροπορικής άμυνας για την προστασία των δικών του δυνάμεων. "Αυτό πρέπει να τους κάνει να σκεφτούν - και να ανησυχούν", ανέφερε ο αναλυτής.

Εκτός από τη χρήση τους στις πρόσφατες μάχες του Nagorno-Karabakh, τα αεροσκάφη Bayraktar TB2 και Anka-S έχουν αναπτυχθεί αποτελεσματικά σε επιχειρήσεις μάχης εντός του Ιράκ, της Συρίας και της Λιβύης τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ