Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

Με τι εξόπλισε τα drone του ο Ερντογάν - Ποια τα πλάνα του στην Α.Μεσόγειο

Πιθανός σημαντικός κίνδυνος προκύπτει για τις ελληνικές συστοιχίες αντιαεροπορικών συστημάτων και ραντάρ, ειδικά στα νησιά μας, μετά  την αποκάλυψη Αιγυπτίων αμυντικών ειδικών σχετικά με τις νέες δυνατότητες ατων τουρκικών drone  Bayraktar TB2 που δρουν στην Λιβύη, αλλά αφορούν όμως και την Ελλάδα.   

Η τουρκική βιομηχανία έχει εξοπλίσει τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της με δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου (ELINT) και υποκλοπής των επικοινωνιών (COMINT).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με την χρήση συστήματος ELINT που διαθέτει εύρος συχνοτήτων 10MHz έως 40GHz και ανάλυση συχνότητας 1Hz, συλλέγονται πληροφορίες όπως τύπος, συχνότητες, αλλά και συχνότητα επανάληψης του παλμού του ραντάρ.

Με το σύστημα (COMINT), διεξάγονται ηλεκτρονικές επιθέσεις και μπλοκάρονται τα εχθρικά ραντάρ.

Με την χρήση αυτών των συστημάτων οι Τούρκοι εντοπίζουν και μπλοκάρουν τις κινητές συστοιχίες εχθρικών πυραυλικών συστημάτων, τις οποίες στην συνέχεια εξουδετερώνουν είτε με μαχητικά της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, είτε με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.   

Αυτός είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί η Τουρκία για να εντοπίσει τα ρωσικής κατασκευής κινητά συστήματα αεράμυνας Pantsir S-1 σε Συρία και Λιβύη για να τα εξουδετερώσει.

Αποκλειστικά για τον σκοπό αυτόν έχει τοποθετήσει στα drone Bayraktar TB2, ένα πολύ σημαντικό σύστημα που αναπτύχθηκε από την Baykar Defense, με τον κωδικό BSI-101.

Πρόκειται για ένα συμπαγές σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου ευφυΐας με υψηλή απόδοση, μικρό βάρος, μέγεθος και κατανάλωση ισχύος που επιτρέπει την εναέρια παρακολούθηση του φάσματος των εχθρικών  ραδιοσυχνοτήτων.

Τι υλοποιούν κοντά στα νησιά μας οι Τούρκοι εδώ και καιρό

Τουρκικά μη επανδρωμένα οχήματα Bayraktar TB2, πετούσαν εδώ και ένα μήνα σε ολόκληρη την νοητή γραμμή των νησιών μας στο Αιγαίο.
 
Επίσης είχαμε τουρκικές πτήσεις στο ίδιο διάστημα που φέρονται να είχαν στοχοποιήσει πιθανότατα την περιοχή των Δωδεκανήσων και ειδικά το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελορίζου, το οποίο αποτελεί και το επίκεντρο των σχεδίων τους από τουρκικής πλευράς.

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι σκοπούς έχουν οι “γείτονες”, αλλά η συλλογή στοιχείων και ακροάσεως των επικοινωνιών των ελληνικών μονάδων, καθώς και ένα μελλοντικό μπλοκάρισμα τους, όλο και θα είναι πιθανόν στα σχέδια τους.

Πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα σε συνδυασμό με την κατασκευή ακόμα μεγαλύτερων drone Akinci που πετούν σε ύψος 30.000 και μπορούν να εφοδιαστούν με πυραύλους Cruise SOM.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελληνική πλευρά έχει εκπονήσει όμως ένα φιλόδοξο σχέδιο  για την αγορά αλλά και την κατασκευή επιθετικών drone, ως το μόνο "φάρμακο" σε όλα αυτά τα τουρκικά σχέδια στο Αιγαίο.

Αναμένουμε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα έχουμε στην διάθεση μας ένα πανίσχυρο ελληνικό στόλο εξοπλισμένων με πυραύλους μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, κατά των τουρκικών drone που αλωνίζουν στην Α.Μεσόγειο και την Λιβύη, για να διακόψουμε τα σχεδία αυτά της Άγκυρας που όλως τυχαίως επιζητά την αποστρατικοποίηση των νησιών μας σε μια προσπάθεια "επικαιροποίησης" των επιθετικών βλέψεων τους. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ