Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Aναθεώρηση του status quo θέλει η Τουρκία: Με χάρτη στοχοποιεί 23 νησιά

Έντονη αγωνία έχουν οι Τούρκοι με τα νησιά μας στο Αιγαίο. Η επάνδρωσή τους με στρατό και ο οπλισμός που έχει κάθε νησί, φαίνεται πως ανησυχεί την Άγκυρα. 

Ο αφόπλισμός τους είναι ο νο1 στόχος, καθώς ξέρουν πως σε περίπτωση σύγκρουσης, τα όπλα θα ισοπεδώσουν τα παράλια της Τουρκίας. Το δυστύχημα στην όλη υπόθεση είναι ότι κάποιοι στην ΕΕ και στις ΗΠΑ συμμερίζονται τις απόψεις της Άγκυρας και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ζητήσει μερική αποστρατικοποίηση των νήσων. 

Βέβαια την τελική απόφαση την έχει η Κυβέρνηση και δεν νομίζουμε πως τίθεται ζήτημα, καθώς ουδείς πολιτικός θα προχωρούσε σε μία τέτοια απόφαση.  


 
Κλιμακώνουν οι Τούρκοι:  

 

Τα ελεγχόμενα από τον Ρ. Τ. Ερντογάν ΜΜΕ επανέρχονται και με νέους χάρτες ''στοχοποιούν'' τα νησιά μας. Ο στόχος τους είναι ο επηρεασμός της κοινής γνώμης στην Τουρκία, καθώς φθάνουν στο σημείο να λένε ότι αυτά τα νησιά είναι... ''υπό κατοχή!'' 

Η νέα λίστα και ο σημερινός χάρτης 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ας δούμε τώρα ποια είναι αυτά τα 23 νησιά, τα οποία – σύμφωνα με την Τουρκία – οφείλουν να είναι αποστρατιωτικοποιημένα.

Πρόκειται συγκεκριμένα, για τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο, την Ικαρία, τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη, καθώς και τα νησιά των Δωδεκανήσων - Αστυπάλαια, Ρόδος, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος, Τήλος, Νίσυρος, Κάλυμνος, Αγαθονήσι, Χάλκη, Λέρος, Λειψοί, Ψέριμος, Πάτμος, Σύμη, Κως και Καστελόριζο.  

Δείτε τον χάρτη: 

Η τουρκική πολιτική ηγεσία κινούμενη βάσει σχεδίου, στοχοποιεί ευθέως όλα τα ελληνικά νησιά “πρώτης γραμμής” στο Αιγαίο , σε μια προσπάθεια να “γεμίσει το καλάθι”των διεκδικήσεων της με την Ελλάδα, και να αποκομίσει ότι καλύτερο μπορέσει στην συνέχεια.   

Μάλιστα σήμερα οι Τούρκοι αναφέρουν πως συνεχίζονται οι οχυρώσεις στα νησιά και πως ενισχύονται οι πολιτοφυλακές.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Τούρκοι, οι οποίοι μας κατηγορούν για τα αυτονόητα που κάνει κάθε πολιτισμένο κράτος για τα σύνορα του, έχουν θωρακίσει θεαματικά τα μικρασιατικά παράλια μεταξύ των νησιών Ρόδου και Καστελορίζου με την μεταφορά δυνάμεων και οπλικών συστημάτων.

Εδώ και μερικά χρόνια συστηματικά η Άγκυρα έχει αναβαθμίσει την ναυτική βάση του Ακσάζ, αλλά και του πολεμικού αεροδρομίου του Ντάλαμαν κατασκευάζοντας 16 ειδικά υπόστεγα για τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι φοβούνται οι Τούρκοι 

Το αντιαεροπορικό πυροβόλο Rheinmetall MK 20-MOD.RH με το οποίο ενισχύθηκαν τα ΤΕΘ των νησιών είναι όπλο γερμανικής κατασκευής. Η ταχυβολία του και η ακρίβεια βολής επιτρέπουν την προσβολή στόχων σε χαμηλά και πολύ χαμηλά ύψη, καθώς και την αντιμετώπιση επίγειων στόχων. Γι' αυτό άλλωστε αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί ως αντιαποβατικό και να τεθεί στη διάθεση του Στρατού Ξηράς για την άμυνα των νησιών μας. Το δραστικό βεληνεκές για εναέριους στόχους ανέρχεται στα 1,2 χλμ. μέτρα ενώ για επίγειους στόχους ανέρχεται στα 2,5 χλμ. Διαθέτει μάλιστα πολύ σύγχρονα όργανα σκόπευσης.  

Η ανάπτυξη των πυροβόλων με ρόλο αποτροπής αποβατικών ενεργειών σε συνδυασμό με τα OH-58D Kiowa Warrior, προσφέρουν διπλή ασπίδα προστασίας στα ακριτικά νησιά.   


Τα μεταχειρισμένα ελικόπτερα τα οποία μας παραχωρήθηκαν από τον αμερικανικό στρατό έχουν ενταχθεί στον σχεδιασμό του ΓΕΣ για την ενίσχυση της άμυνας των παραμεθόριων νησιών. Οι «Ινδιάνοι των αιθέρων», τα Kiowa Warrior  προσφέρουν τεράστιο αβαντάζ στα νησιά του Ανατολικού και του Νοτιοανατολικού Αιγαίου. 

Φυσικά υπάρχουν και άλλα όπλα, τα οποία δεν χρειάζεται να αναφέρουμε! 

Με λίγα λόγια τα συστήματα αεράμυνας του Στρατού Ξηράς που βρίσκονται στο Αιγαίο και τα χειρίζονται οι έμπειροι χειριστές μας, έχουν την ικανότητα άμεσου εγκλωβισμού και αυτό δεν θέλουν οι Τούρκοι 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι "δίνουν τα ρέστα τους" για την αγορά των F-16BLOCK-70 από τις ΗΠΑ ενώ "ανακαλύπτουν" πρόβλημα στο λογισμικό και διακοπές παράδοσής τους

Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40F-16 BLOCK-70 και 80 κίτ...