Οπλικά συστήματα

Αίγυπτος: Εξοπλίζεται με νέα μαχητικά οχήματα που αντέχουν τις εκρήξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του γραφείου εξοπλιστικών και άμυνας αλλά και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κυβέρνηση της Αιγύπτου έχει ζητήσει επιπλέον 1000 οχήματα MRAP από τις ΗΠΑ. Τα οχήματα αυτά είναι πραγματικά "τέρατα" και μπορούν να αντέξουν ακόμα και έκρηξη από νάρκη.

Τα MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) είναι πραγματικά «τέρατα» στους δρόμους. Τεθωρακισμένα φορτηγά μάχης, που κινούνται σε όλα τα τερέν και μπορούν να αντέξουν την έκρηξη νάρκης, προστατεύοντας τους επιβάτες.

Από τον Σεπτέμβριο του 2015, η Αίγυπτος έχει ήδη λάβει σχεδόν 1000 βαριά οπλισμένα οχήματα MRAP στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορηγήσεων του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ σύμφωνα με το onalert.gr. Σύντομα θα ακολουθήσει και η δεύτερη μεγάλη παρτίδα οχημάτων, με τα 110 να έχουν ήδη σταλεί.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα επιχορηγήσεων, τα οχήματα MRAP μεταφέρονται χωρίς κόστος στην αιγυπτιακή κυβέρνηση όπως αναφέρει το Defence Blog. Η Αίγυπτος είναι υπεύθυνη για τη διευθέτηση της αποστολής των MRAP.Η μεταφορά περιλαμβάνει οχήματα M1232 RG33L, M1233RG33L HAGA, M1237 RG33 Plus, M1220 Caiman και M1230 Caiman Plus, καθώς και μαχητικών MRAP. Η εξοπλιστική παράδοση περιλαμβάνεται προγραμματίστηκε σύμφωνα με τις ανάγκες και αιτήματα των αιγυπτιακών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον Shawn Arrance, υπεύθυνο διαχείρισης εξοπλιστικής για την παροχής του Στέιτ Ντιπαρτμεντ, τα οχήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν από την Αίγυπτο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η πώληση υποστηρίζει επίσης τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ και συνεχίζει να ενισχύει τις δυνατότητες του αιγυπτιακού στρατού αυξάνοντας την ετοιμότητα της χώρας να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και την περιφερειακή σταθερότητα.

Μετά την άφιξή τους στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, τα οχήματα MRAP φορτώνονται σε τρένα για να μεταφερθούν σε στρατιωτικό εργαστήριο στο Κάιρο για τον πλήρη έλεγχο ετοιμότητας τους.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ