Ενώ το αίμα της εισβολής του 1974 παραμένει ανεξίτηλο στις πληγές της Μεγαλονήσου, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας εξαπολύει μια νέα, εμετική επίθεση κατά της ιστορικής αλήθειας. Σε μια επίδειξη αλαζονείας και εθνικιστικής υστερίας, η Άγκυρα επιχείρησε να διαστρεβλώσει πλήρως τα γεγονότα, χαρακτηρίζοντας ως «φρικαλεότητες» τον ιερό απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ και των Ελλήνων της Κύπρου.
Στην προκλητική εκδήλωση που στήθηκε στα ματωμένα χώματα των Κατεχομένων, έδωσε το «παρών» και ο εγκάθετος της Άγκυρας, Τουφάν Ερχιούρμαν, επιβεβαιώνοντας πως το ψευδοκράτος δεν είναι παρά ένα πιόνι στα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν, που πλέον αποκαλεί την Κύπρο «πατρίδα της καρδιάς» του.
Η προπαγάνδα του αίματος και η «πατρίδα της καρδιάς»
Με μια ανακοίνωση που στάζει μίσος, οι Τούρκοι αξιωματούχοι τόλμησαν να μιλήσουν για «αλήθειες», την ίδια στιγμή που η κατοχή συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες κατά παράβαση κάθε διεθνούς δικαίου. Χρησιμοποιώντας βαρύγδουπες εκφράσεις περί «αδελφοσύνης» και «ιερού εδάφους», προσπαθούν να νομιμοποιήσουν το έγκλημα του Αττίλα, ισχυριζόμενοι πως κάθε σπιθαμή γης κατακτήθηκε με το αίμα του Τούρκου στρατιώτη – παραλείποντας φυσικά να αναφέρουν πως πρόκειται για γη κλεμμένη, ποτισμένη με τον πόνο του ξεριζωμένου ελληνισμού.
Η αυτούσια ανακοίνωση της προκλητικότητας
«Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου
Αυτά τα ιερά εδάφη, στη μέση της Μεσογείου, όπου ακόμα και τα κύματα σωπαίνουν με σεβασμό, δεν είναι μόνο ένα νησί, αλλά μια πατρίδα της καρδιάς. Δεν είναι μόνο μια πατρίδα, αλλά αθάνατο τεκμήριο της αδελφοσύνης του τουρκικού έθνους. Και αυτή η αδελφοσύνη είναι ένας δεσμός που καμία καταιγίδα δεν μπόρεσε να λύσει, καμία δυσκολία δεν μπόρεσε να καταστρέψει, καμία ιστορία δεν μπόρεσε να σβήσει!..
Η εκδήλωση «Η Τουρκία και η Κυπριακή Τουρκική Δημοκρατία τιμούν τους ήρωες» πραγματοποιήθηκε στην Κυπριακή Τουρκική Διοίκηση Ειρηνικών Δυνάμεων λόγω της Εβδομάδας Εθνικής Αντίστασης και Ήρωων, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Κυπριακής Τουρκικής Δημοκρατίας, Τουφάν Ερχουρμάν, συγγενών των πεσόντων, επισκεπτών και μαθητών. Στο πρόγραμμα τιμής στους ήρωες, αναφέρθηκε ο αγώνας του κυπριακού τουρκικού λαού για την ύπαρξή του και η υποστήριξη που έδωσε ο Τούρκος στρατιώτης στον αδελφό του.
Αυτά τα εδάφη δεν έγιναν εύκολη πατρίδα! Κάθε εκατοστό τους κατακτήθηκε με το αίμα και τη ζωή του κυπριακού τουρκικού λαού και του Τούρκου στρατιώτη.
Θα συνεχίσουμε να αναφέρουμε όλες τις αλήθειες απέναντι σε εκείνους που προσπαθούν να σβήσουν τις φρικαλεότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ και των Ελλήνων παραστρατιωτικών στην Κύπρο, και πάντα θα είμαστε στο πλευρό του κυπριακού τουρκικού λαού.
Οι ψυχές των αγαπημένων μας ηρώων να είναι ευτυχισμένες, και η μνήμη τους αθάνατη».
Είναι φανερό πως η Τουρκία δεν επιθυμεί λύση, αλλά την πλήρη προσάρτηση της Κύπρου στο «άρμα» της. Το να αποκαλούν τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ «τρομοκράτες» είναι η ύψιστη ύβρις προς εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για να αποτινάξουν τον αποικιοκρατικό ζυγό.