Κύπρος
Ενημερώθηκε στις:

Η Ρωσία προέβαλε βέτο στην έκδοση κοινής δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για καταδίκη των τουρκικών επιθέσεων

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν μπόρεσε να καταλήξει σε κοινή δήλωση καταδίκης των τουρκικών ενεργειών στην Πύλα της Κύπρου, λόγω άρνησης της Ρωσίας να εγκρίνει το προσχέδιο που ετοιμάστηκε από τη Βρετανία.

Πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της Κυπριακής Κυβέρνησης, αναφέρουν πως ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, προέβαλε βέτο στην έκδοση κοινής δήλωσης, ζητώντας χρόνο... γιατί το θέμα δεν θεωρείται επείγον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τη δήλωση συμφωνούσαν ΗΠΑ, Γαλλία και Κίνα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Hellas Journal, η απόφαση ελήφθη σε υψηλό επίπεδο, πιθανόν από τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν  μετά από συνενόηση με τη Τουρκία.

Την Δευτέρα θα συνέλθει στη Λευκωσία το Εθνικό Συμβούλιο για να εξετάσει τη κατάσταση όπως διαμορφώνεται, καθώς οι κατοχικές αρχές έχουν δηλώσει πως θα συνεχίσουν τις εργασίες εντός της νεκρής ζώνης, παρά τις προειδοποιήσεις του ΟΗΕ και παρά τη πρωτοφανή διεθνή αντίδραση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Bellhara
Ελληνοτουρκικά 0

Πως και γιατί θα πρέπει να στηθεί επιχείρηση φίλιας αεροναυτικής συνοδείας της Φρεγάτας BELHARA ΚΙΜΩΝ μέχρι τη Σαλαμίνα; Οι τρείς "συμπτώσεις"

Ποιός ελέγχει πλήρως την Λιβύη και τις ακτές της Συρίας, ώστε να μην "ξεφύγει" από εκεί κανένα drone "αγνώστου...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έπεσαν οι μάσκες" της τάχα συμμάχου της Δυσης Τουρκίας-Πως και με ποιό τρόπο στήριξαν το Ιρανικό καθεστώς στον πόλεμο κατά του Ισραήλ;

"Το PKK προσπάθησε να μεταφέρει πολλούς τρομοκράτες, όπλα και πυρομαχικά από το βόρειο Ιράκ στο Ιράν, το οποίο...