Κύπρος

Το «χοντραίνει» ο Τατάρ για τη νεκρή ζώνη: Επιχείρησαν να μας σταματήσουν μέσω ΟΗΕ

Προκαλεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, δηλώνοντας το Σάββατο ότι ο παράνομος δρόμος που κατασκευάζεται στη νεκρή ζώνη στην Πύλα συνεχίζεται να κατασκευάζεται και θα ολοκληρωθεί, παρά τη διεθνή κατακραυγή μετά και την επίθεση στα μέλη του ΟΗΕ. 

«Επιχείρησαν να μας σταματήσουν μέσω του ΟΗΕ, αλλά εμείς ως ᾽᾽ΤΔΒΚ᾽᾽ ήρθαμε σε επαφή με την Τουρκία και τονίσαμε πως θα ολοκληρώσουμε αυτόν τον δρόμο, πως δεν θα μπορέσουν να μας εμποδίσουν, και οι εργασίες μας συνεχίζονται κανονικά» ισχυρίστηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης σύμφωνα με τον ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολης Μανώλης Κωστίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προκλητική ήταν νωρίτερα η ανάρτηση του εκπροσώπου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Ομερ Τσελίκ μετά τα επεισόδια στην Πύλα. Προηγήθηκαν προκλητικές δηλώσεις του Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, διπλωματικού σύμβουλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στον «ανθρωπιστικό σκοπό» της επέκτασης του δρόμου και δήλωσε ότι η Αγκυρα είναι αποφασισμένη να «προστατεύσει τα κεκτημένα των Τουρκοκυπρίων».

Εκτός της νεκρής ζώνης, στην πλευρά του κατεχόμενου Άρσους, συνεχίζονται το Σάββατο οι εργασίες στα κατεχόμενα για διάνοιξη του δρόμου Άρσους – Πύλας, τόνισε πάντως ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύλας Σίμος Μυτίδης, σημειώνοντας ότι πριν από ένα περίπου μήνα οι κατοχικές αρχές είχαν τοποθετήσει σημαίες του ψευδοκράτους, εντός της νεκρής ζώνης, κάτι που αποτελεί παραβίαση του στάτους κβο.

Πρόσθεσε πως «από πληροφορίες που έχουμε, σήμερα συνεχίζονται οι εργασίες για τη διάνοιξη του δρόμου Αρσους - Πύλας, εκτός της νεκρής ζώνης, στην πλευρά του Άρσους».

«Χθες οι εργασίες σταμάτησαν, μετά την παρέμβαση ανδρών της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ» ανέφερε, και πρόσθεσε στο ΣΙΓΜΑ ότι «σήμερα υπάρχουν άνδρες των Ηνωμένων Εθνών και επιτηρούν την περιοχή, προσπαθώντας να κάνουν τα καθήκοντα τους, όπως πρέπει να κάνουν».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ