Κύπρος
Ενημερώθηκε στις:

Πιέζουν στην Κύπρο οι Τούρκοι: Πτήση τουρκικού αεροσκάφους πάνω από τη Νεκρή Ζώνη- Ποιες ενέργειες κατά της τουρκικής ΠΑ ανακοίνωσε ο Χριστοδουλίδης

Νέα πρόκληση ετοιμάζει η Άγκυρα στα Βαρώσια της Κύπρου στα τέλη Μαΐου γράφαμε χθες στο Πενταπόσταγμα, και τα γεγονότα έρχονται να επιβεβαιώσουν την αυξημένη κινητικότητα της Τουρκίας γύρω από το πολύπαθο νησί.

Πτήση τουρκικού αεροσκάφους πάνω από την κοινότητα Δένειας σε περιοχή Νεκρής Ζώνης κατέγραψαν και διερευνούν οι Αρχές στην Κύπρο, ενώ το περιστατικό εξετάζεται και από τα Ηνωμένα Έθνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για το θέμα ρωτήθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα προβεί σε όλες τις ενέργειες, στις οποίες προέβη και στο παρελθόν, σε σχέση με τη παράνομη δραστηριότητα της τουρκικής αεροπορίας στο νησί.

Σύμφωνα με το ERT News, σε δηλώσεις του στη Λάρνακα, ο κος Χριστοδουλίδης είπε ότι πρόκειται «για παράνομη δραστηριότητα από πλευράς της τουρκικής αεροπορίας για να καταγράφουν κάποια δεδομένα σε σχέση με τη νεκρή ζώνη. Είναι κάτι για το οποίο από το πρωί έχουμε ενώπιον μας όλα τα δεδομένα και το Υπουργείο Εξωτερικών θα προβεί στις ενέργειες που προέβη και στο παρελθόν για ίδια περιστατικά».

Ερωτηθείς αν ανησυχεί από αυτή τη δραστηριότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «για οτιδήποτε γενικά ανησυχώ, για όλα τα δεδομένα είμαι εδώ για να ανησυχώ και να προβαίνουμε σε ενέργειες. Και φυσικά είναι κάτι που ειδικότερα στην παρούσα συγκυρία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, σε καμιά απολύτως περίπτωση ότι είναι κάτι που μας αφήνει αδιάφορους και για αυτό τον λόγο είπα ότι θα προβούμε σε συγκεκριμένες ενέργειες».

Όπως αναφέραμε στο Πενταπόσταγμα, η Τουρκία βλέποντας πως σταδιακά υψώνεται απέναντί της ένα αποτρεπτικό τείχος στο Αιγαίο και σε συνδυασμό βέβαια και με το γεγονός πως χρειάζεται τεράστια κεφάλαια για να ξαναστήσει τις πολιτείες που κατέστρεψαν οι σεισμοί στις αρχές Φεβρουαρίου, φαίνεται πως σε αυτή την φάση επέλεξε να πιέσει το «μαλακό» υπογάστριο του ελληνισμού.

Το γεγονός αυτό έρχεται να συμπληρώσει την τουρκική πρόκληση δύο ημέρες πριν τις εκλογές, αφού η Άγκυρα έθεσε πάλι ζήτημα για τις Οινούσσες.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας διάλεξε να θυμηθεί τις…Οινούσσες. Με μια ανάρτησή του στο twitter αναφέρθηκε σε ένα μικρής σημασίας ναυτικό επεισόδιο ανάμεσα στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και τον τούρκο μπέη της Σμύρνης Τζάχα.

Καθίσταται σαφές πως η περίοδος χάριτος έληξε μετά την ελληνική βοήθεια στους φονικούς και καταστροφικούς σεισμούς του Φεβρουαρίου στην Τουρκία, με την Άγκυρα να επιστρέφει στην πάγια τακτική των προκλήσεων, της επιθετικής ρητορικής και της αλλοίωσης της ιστορίας, διεκδικώντας καίρια σημεία της ελληνικής κυριαρχίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...