Κύπρος

Κύπρος: Νέες τουρκικές προκλήσεις! Τουρκικό αεροσκάφος πετούσε για μια ώρα πάνω από χωριό στη Λευκωσία

Ο κοινοτάρχης του χωριού Δένεια, κοντά στη Λευκωσία, Χρ. Παναγιώτου, κάλεσε το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών να προχωρήσει αμέσως σε διαβήματα έπειτα από περιστατικό με πτήση τουρκικού αεροσκάφους πάνω από τη κοινότητα.

Όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Παναγιώτου, για μια ώρα το αεροπλάνο του κατοχικού στρατού έκανε κύκλους πάνω από τη νεκρή ζώνη της Δένειας. Όμως το πιο σοβαρό, όπως είπε, είναι ότι έκανε 5-6 κύκλους πάνω από το χωριό πριν απομακρυνθεί προς τα τουρκικά φυλάκια.

Πρόκειται για περιστατικό, όπως είπε, που συμβαίνει για πρώτη φορά αν και επισήμανε  ότι, με βάση πληροφορία που έχει, συνέβη το ίδο χθες και σε άλλη περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τουρκικό αεροσκάφος, σημείωσε, προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους, ιδιαίτερα όσους έζησαν το 1974.

Εξέφρασε την άποψη ότι το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να κάνει άμεσα διαβήματα, καταγγέλλοντας τις παραβιάσεις.

Το υπουργείο Εξωτερικων ανακοίνωσε πως έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και προχωρεί σε διαβήματα προς την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

apache
Κόσμος 0

Με την «όρεξη» έμειναν οι Ινδοί! Το μεταγωγικό που θα τους παρέδιδε τα 3 τελευταία Apache τους έκανε αναστροφή εν πτήσει και επέστρεψε στις ΗΠΑ -Ποιος ο λόγος

Όλα κυλούσαν ομαλά για την παράδοση των τριών τελευταίων επιθετικών ελικοπτέρων AH-64E Apache του ινδικού στρατού,...