Κύπρος

Βάζουν STOP στον Ερντογάν οι Τουρκοκύπριοι - Λένε ΟΧΙ στην Ισλαμοποίηση στα κατεχόμενα

Σε προγενέστερο άρθρο μας   , λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχαμε αναφερθεί στην συντριπτική ήττα των εκλεκτών Τατάρ-Ερντογάν στο Δήμο της Λευκωσίας αλλά και στον Δήμο της Αμμοχώστου, επισημαίνοντας ότι αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα αναμένεται να σηματοδοτήσουν εξελίξεις στο μέλλον, κατά του Τούρκου Προέδρου και του εξαπτέρυγου του στα κατεχόμενα.

Τα γεγονότα που σημειώνονται τώρα στα κατεχόμενα έρχονται να μας επαληθεύσουν, αφού σύμφωνα με  άρθρο Διεθνούς ΜΜΕ , "κόμματα της Τουρκοκυπριακής αντιπολίτευσης, μη κυβερνητικές οργανώσεις και συνδικάτα βγήκαν στους δρόμους τη Δευτέρα για να διαμαρτυρηθούν για τον εξισλαμισμό του βορρά, αφού οι θρησκευτικές αρχές προώθησαν ισλαμική ρητορική σε μαθήματα τζαμιών που παρακολουθούσαν ανήλικα άτομα.

Η προσπάθεια Ισλαμοποίησης "του Βορρά"

Εκτός από τα μαθήματα που διδάσκουν τις ισλαμικές αξίες στα παιδιά, όπως αναφέρθηκε στο βορρά πριν από μερικές εβδομάδες, ο «υπεύθυνος θρησκευτικών υποθέσεων» Ahmet Unsal, ο οποίος έχει διοριστεί από την Τουρκία, κήρυξε επίσης αντιφεμινιστική ρητορική σε ένα τζαμί στην Αμμόχωστο την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που προκάλεσε την οργή των «βουλευτών» της αντιπολίτευσης και των ΜΚΟ.

Σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, η αντιπολίτευση CTP είπε ότι μαζί με άλλες 40 ομάδες θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από το «πρωθυπουργικό γραφείο» στο βορρά στις 5:30 μ.μ.

Τα σωματεία των εκπαιδευτικών κάλεσαν επίσης τον «υπουργό Παιδείας» για το θέμα σε κοινή δήλωση.

Οι ΚΤΟΕΟΣ, ΚΤΟΣ και DAU-SEN ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση ότι ο «υπουργός» Ναζίμ Τσαβούσογλου πρέπει να θυμάται το πρώτο άρθρο του «συντάγματος» του Βορρά, το οποίο μιλάει για ανεξιθρησκία.

Η συζήτηση πήγε επίσης στη «βουλή» τη Δευτέρα πριν από τη διαμαρτυρία, όταν ο «υπουργός Μεταφορών» Arikli είπε ότι ο κόσμος πρέπει να ηρεμήσει για τις δηλώσεις του Unsal, καθώς τα λόγια ήταν η γνώμη του κληρικού.

Είπε ότι οι δηλώσεις της Unsal για τον γάμο την περασμένη εβδομάδα παραποιήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης.

Στην αντίστιξή της στο «κοινοβούλιο», ο «βουλευτής» του CTP Dogus Derya είπε ότι η Arikli πρέπει να πάει σπίτι μαζί με τον Unsal.

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Ουνσάλ έρχονται σε συνέχεια  των αυξανόμενων ανησυχιών για ριζοσπαστισμό στο Βορρά.

Αναφορές την περασμένη εβδομάδα ανέφεραν ότι ισλαμικές οργανώσεις επιχειρούν να προσηλυτίσουν τον βορρά, προσθέτοντας ότι ορισμένες εξτρεμιστικές οργανώσεις πλησιάζουν ανήλικους με στόχο να τους κατηχήσουν."

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι Ερντογάν-Τατάρ επιχειρούν την Ισλαμοποίηση των κατεχομένων την οποία βλέπουν ως ικανό και αναγκαίο βήμα προκειμένου αφενός ο πρώτος να κερδίσει τις εκλογές που έρχονται στην Τουρκία, αφετέρου από κοινού να προωθήσουν τα σχέδιά τους για αποδοχή της λύσης 2 κρατών στην Κύπρο που προωθούν και όχι ενός Ομόσπονδου κράτους.

Ωστόσο , η νίκη του Harmanci στον Δήμο Λευκωσίας σημαίνει πολλά περισσότερα από το γεγονός ότι ο υποψήφιος ενός αριστερού κόμματος κερδίσει τη δημαρχία στο πρόσωπό του οποίου  οι Τουρκοκύπριοι βλέπουν μια νέα πολιτική προσωπικότητα που θα κινείτο στα βήματα του Ακιντζί, προκειμένου να συσπειρώσει όλους εκείνους που επιθυμούν επίλυση του Κυπριακού στη βάση ενός Ομόσπονδου κράτους.

Ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα έχει η εκλογή του Suleyman Ulucay του CTP στην Αμμόχωστο, ο οποίος ως γνωστόν είναι αντίθετος σε μονόπλευρες ενέργειες για το άνοιγμα των Βαρωσίων.

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι αιχμή του δόρατος της τουρκικής επιθετικότητας στην Κύπρο και της επίλυσης του Κυπριακού στη βάση των δύο κρατών που προκρίνουν Ερντογάν και Τατάρ, είναι το καθολικό άνοιγμα των Βαρωσίων, κατά παράβαση όλων των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το τι θα πράξει η Άγκυρα τη στιγμή που ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αμμοχώστου αντιτίθεται στο άνοιγμα των Βαρωσίων, θα πρέπει να αναμένουμε πως θα είναι η αντιπαράθεση μαζί του και προσπάθεια είτε για αλλαγή της στάσης του, όχι δια της νόμιμης οδού, είτε αποκαθήλωσης του με χρήση πρακτικών και μεθοδεύσεων σπίλωσής του. 

Κλείνουμε, εκτιμώντας ότι το επόμενο χρονικό διάστημα στα κατεχόμενα θα έχουμε σοβαρές αναταραχές, διαδηλώσεις και πολιτικά γεγονότα, αφού πλέον συναντά ολοένα και μεγαλύτερη αντίσταση από τους Τουρκοκύπριους η υλοποίηση του σχεδιασμού των 2 κρατών στην Κύπρο που προωθεί το δίδυμο Ερντογάν-Τατάρ.

Οι Τουρκοκύπριοι θέλουν λύση Ομοσπονδιακού κράτους στην Κύπρο, αφού έτσι θα γίνουν πολίτες της ΕΕ και όχι κάτοικοι ενός μορφώματος που είναι τώρα, μη αναγνωρισμένου από τον υπόλοιπο πλανήτη,με εξαίρεση την Τουρκία, η οποία στην πράξη τους αντιμετωπίζει ως πολίτες μιας επαρχίας της.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...