Κύπρος

Επίσκεψη Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας στην Κύπρο

Στις 30 Νοεμβρίου 2022, έλαβε χώρα η επίσημη υποδοχή στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς και ακολούθως πραγματοποιήθηκε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς.

Κατά την συνάντηση των δυο Αρχηγών, συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και την Ουκρανία, καθώς και θέματα που άπτονται της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Ταυτόχρονα συζητήθηκε η υλοποίηση του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας και η ανάπτυξη πολυμερών συνεργασιών στην περιοχή, όπως η Τετραμερής Πρωτοβουλία μεταξύ Κύπρου, Γαλλίας, Ελλάδας και Ιταλίας. Επιπλέον, σημειώθηκε η κοινή επιδίωξη αξιοποίησης κάθε δυνατής ευκαιρίας για συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επίσκεψη στο Στρατηγείο του ΓΕΕΦ, περιελάμβανε επίσης ενημέρωση αναφορικά με την αποστολή, τις επιχειρησιακές δυνατότητες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Εθνική Φρουρά, καθώς και διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των  αντιπροσωπειών των δύο χωρών κατά τις οποίες έγινε μεταξύ άλλων ανασκόπηση της αμυντικής συνεργασίας, σε στρατηγικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, καταγράφηκε η πρόθεση για περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας και σε άλλους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο τόσο του Διμερούς Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας, όσο και του αντίστοιχου Τετραμερούς με την Ελλάδα και την Ιταλία, ενώ εκφράστηκαν ευχαριστίες για την συνδρομή και την υποστήριξη που παρέχει η Κυπριακή Δημοκρατία στις αεροναυτικές δυνάμεις της Γαλλίας που αναπτύσσονται στην περιοχή.

Ο Στρατηγός, Thierry Burkhard, επισκέφτηκε επίσης την Αεροπορική Βάση «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ», όπου ενημερώθηκε για την αποστολή, το έργο, καθώς και  τις δυνατότητες και υποδομές, οι οποίες δύναται να διατεθούν σε φίλιες χώρες για υποστήριξη αεροναυτικών επιχειρήσεων.

Η επίσκεψη του Γάλλου Αρχηγού, ολοκληρώθηκε με συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας, κ. Χαράλαμπο Πετρίδη, στην παρουσία της Γαλλίδας Πρέσβειρας κας. Salina Grenet-Catalano και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ