Κύπρος
Ενημερώθηκε στις:

“Πρόβες πολέμου” των Τούρκων στην Κύπρο με χρήση αυτοκινούμενων πυροβόλων FIRTINA έναντι της EΦ (Φωτογραφίες)

Τουρκική στρατιωτική άσκηση με την ονομασία “αιχμή του δόρατος”, με την συμμετοχή των Τουρκοκυπριακών δυνάμεων και των Τούρκων ή Ειρηνευτική Δύναμη πραγματοποιήθηκε στα Κατεχόμενα με σαφή επιθετικό δόγμα, κατά του ελεύθερου τμήματος του νησιού και της εθνικής Φρουράς.

Την “άσκηση αιχμή του δόρατος» πραγματοποίησαν οι Τουρκοκυπριακές Δυνάμεις και η Διοίκηση της 1ης μοίρας Πυροβολικού του αντίστοιχου Συντάγματος Πυροβολικού. Τα σενάρια που εκτελέστηκαν αφορούσαν εκτόξευση βλημάτων όλμου, πολυβόλων ενώ είχαμε την παρουσία για πρώτη φορά των αυτοκινούμενων τουρκικών πυροβόλων FIRTINA.

Ουσιαστικά η τουρκική πλευρά ετοιμάζει απειλητικά σχέδια με την παρουσία των 77 Α/Κ πυροβόλων T-155 Firtina στα Κατεχόμενα Κύπρου, κάτι που είναι γνωστό εδώ και 4 χρόνια.

Μετά την παρουσία τουρκικής επιλαρχίας αρμάτων μάχης Leopard-2A4 στην Κύπρο έχουμε λόγω της χθεσινής άσκησης, την επιβεβαίωση παρουσίας τουρκικού αυτοκινούμενου πυροβολικού με τα ισχυρά πυροβόλα Τ-155 FIRTINA. 

Το τουρκικής κατασκευής Τ-155 FIRTINA διαθέτει πυροβόλο διαμετρήματος 155mm και είναι σε υπηρεσία στον Τουρκικό Στρατό σε ικανοποιητικό αριθμό. Συνολικά ο τουρκικός στρατός διαθέτει 281 Α/Κ πυροβόλα και στην Κύπρο εκτιμάται η μετακίνηση τουλάχιστον 77 πυροβόλων αυτού του τύπου.

Με πρόσχημα ασκήσεις, η Τουρκία μετακινεί εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα βαρύ πολεμικό υλικό στην Κύπρο, διότι έχει φυσικά στόχο την αποκαλούμενη νεκρή ζώνη όπως έχουν δείξει όλες οι κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων.

Οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι με ηγέτη τον Ερντογάν έχουν βάλει καταρχήν στο στόχαστρο τους την νεκρή ζώνη στην Κύπρο και ετοιμάζουν πιθανές επιχειρήσεις τύπου «Στροβιλίων», μόλις μπορέσουν και εκδιώξουν, ( αν ποτέ το πετύχουν) τις  δυνάμεις του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι σε άκρως ανησυχητικές δηλώσεις είχε προβεί ο Χουλούσι Άκαρ ο οποίος πέρα από την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, βάζει στο παιχνίδι και την Κύπρο.

Εντατική εκπαίδευση των Τουρκοκυπρίων από τον τουρκικό στρατό

Υπενθυμίζουμε ότι στην Σπάρτη της Μικράς Ασίας, βρίσκεται το κέντρο εκπαίδευσης των Τούρκων κομάντος στο οποίο πραγματοποιείται ειδική εκπαίδευση από Τούρκους εκπαιδευτές σε κομάντος των τουρκόφωνων χωρών, μεταξύ αυτών και των Τουρκοκυπρίων.

"Οι καταδρομείς των τουρκόφωνων κρατών έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη Σπάρτη. Στρατιωτικοί από την Τουρκία, τα Κατεχόμενα, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν και την Κιργιζία εκπαιδεύονται στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Μαθήματος Αντιτρομοκρατικών και αστικών επιχειρήσεων", ανέφερε το τουρκικό υπουργείο.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο και καμία άσκηση δεν αφορά κάτι συνηθισμένο ειδικά σε ότι αφορά τον τουρκικό στρατό που “πατρονάρει” όχι μόνο τους Τουρκοκύπριους, αλλά και πολλές τουρκόφωνες χώρες.

Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες ότι πέραν από την ενίσχυση των φυλακιών τους στη νεκρή ζώνη στη Κύπρο, οι Τούρκοι έχουν στα μετόπισθεν έτοιμες δυνάμεις καταδρομών για να επέμβουν, είχε δηλώσει πρόσφατα  ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, προσθέτοντας πως σχεδόν κάθε εβδομάδα έχουμε έναν επεισόδιο στη νεκρή ζώνη από πλευράς του τουρκικού στρατού.

Οι Τούρκοι συστηματικά, όπως αναφέρει ο κυπριακός τύπος υλοποιούν προκλήσεις εναντίον γεωργών που δραστηριοποιούνται κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, επιθυμώντας την υφαρπαγή κυπριακού εδάφους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...