Κυπριακό
Ενημερώθηκε στις:

Σε τουρκικό κέντρο καταδρομών εκπαιδεύονται Τουρκοκύπριοι κομάντος και στελέχη από Τουρκόφωνες χώρες

Στην Σπάρτη της Μικράς Ασίας, βρίσκεται το κέντρο εκπαίδευσης των Τούρκων κομάντος στο οποίο πραγματοποιείται ειδική εκπαίδευση από Τούρκους εκπαιδευτές σε κομάντος των τουρκόφωνων χωρών, μεταξύ αυτών και των Τουρκοκυπρίων.

“Η Τουρκία πραγματοποιεί κοινή στρατιωτική εκπαίδευση κομάντος των τουρκόφωνων χωρών”, ανέφερε στο Twitter το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

"Οι καταδρομείς των τουρκόφωνων κρατών έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη Σπάρτη. Στρατιωτικοί από την Τουρκία, τα Κατεχόμενα, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν και την Κιργιζία εκπαιδεύονται στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Μαθήματος Αντιτρομοκρατικών και αστικών επιχειρήσεων", ανέφερε το τουρκικό υπουργείο.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο και καμία άσκηση δεν αφορά κάτι συνηθισμένο ειδικά σε ότι αφορά τον τουρκικό στρατό που “πατρονάρει” όχι μόνο τους Τουρκοκύπριους, αλλά και πολλές τουρκόφωνες χώρες.

Ο τουρκικός στρατός εκπαιδεύει πολύ συχνά πλέον στρατιωτικούς από τις Τουρκόφωνες χώρες, ενώ οι Τουρκοκύπριοι φέρονται να λαμβάνουν συγκεκριμένου τύπου εκπαίδευση στα Κατεχόμενα με στόχο την υφαρπαγή κυπριακού εδάφους. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρεσβευτής του Αζερμπαϊτζάν στο Ισλαμαμπάντ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι Πακιστάν, Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία έχουν καλές δυνατότητες να δημιουργήσουν ένα οικονομικό μπλοκ.

Επίσης το Αζερμπαϊτζάν δημοσιεύει χάρτες, όπου το νότιο τμήμα της Αρμενίας, που χαρακτηρίζεται ως «μέρος του Αζερμπαϊτζάν» και όλοι μαζί όλοι αυτοί κινούνται με τριπλό στόχο κατά Ελλάδας-Ινδίας-Αρμενίας.

Ο Ερντογάν, για να γίνουμε κατανοητοί, δεν πρόκειται να πάει σε εκλογές χωρίς να έχει " εισβάλει" οπουδήποτε και δεν έχει κατακτήσει, διότι πολύ απλά αυτό έχει να προσφέρει στον πεινασμένο τουρκικό λαό μόνο, άρτο και θεάματα τίποτε άλλο.  

Τι γίνεται στην Κύπρο και τι ετοιμάζει η Τουρκία με την πράσινη γραμμή

Πριν μερικές ημέρες ο Κύπριος ΥΠΕΞ κ. Κασουλίδης είχε αναφέρει ότι “τουρκικές δυνάμεις καταδρομών είναι έτοιμες να επέμβουν στην πράσινη γραμμή”, σε μια δήλωση που δεν φαίνεται να κινητοποίησε πολλούς τόσο εντός νησιού όσο και στην μητέρα Ελλάδα.

 Οι Τούρκοι επίσης τούς τελευταίους μήνες ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη γραμμή αντιπαράταξης, ενώ σε όλα τα φυλάκια χρησιμοποιούν «διπλές σκοπιές», στο πλαίσιο της προσπάθειας να επιδείξουν ισχυρή στρατιωτική παρουσία.

Ο λόγος για όλες αυτές τις μετακινήσεις αφορά το παιχνίδι που διαδραματίζεται με την τύχη της ειρηνευτικής δύναμης στο νησί και της νεκρής ζώνης .

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού τύπου, ο Ερντογάν έχει δώσει προσωπική εντολή να μετατραπεί συστηματικά η κατεχόμενη πλευρά της Μεγαλονήσου σε τεράστια στρατιωτική βάση, με όλων των ειδών οπλικά συστήματα, με στόχο τον έλεγχο του Νότιου Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και των τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Επίσης η  Τουρκία στην Κύπρο όπως και στο Αιγαίο «έχει επιδοθεί στην αγαπημένη της ενασχόληση» που αφορά το «γκριζάρισμα» ελληνικού εδάφους.

Μόνο που στην μεγαλόνησο αυτό αφορά την νεκρή ζώνη, την οποία με τόσο αίμα, πόνο και δάκρυ κράτησαν οι ελληνικές και ελληνοκυπριακές δυνάμεις μακριά από τα «χέρια του Αττίλα» το καλοκαίρι του 1974.

Δεν πρόκειται σαφώς για μερικά μέτρα, αλλά για 32 χλμ κυπριακού εδάφους το οποίο αποτελεί αυτό που αναφέρει η ονομασία του «νεκρό έδαφος», ανάμεσα στις δύο πλευρές, το οποίο όμως διεκδικούν οι Τούρκοι , για αυτό και εξοπλίζουν συνεχώς τα Κατεχόμενα από άρματα μάχης Leopard 2A4 μέχρι αυτοκινούμενα πυροβόλα και drones.

Οι Τούρκοι συστηματικά, όπως αναφέρει ο κυπριακός τύπος υλοποιούν προκλήσεις εναντίον γεωργών που δραστηριοποιούνται κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, επιθυμώντας την υφαρπαγή κυπριακού εδάφους.

    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...
Παγκοσμιοποίηση 0

Μετά τις συγκρούσεις με μετανάστες σε Ιταλία και Σουηδία ήρθε η σειρά της Βρετανίας-Απώθησαν ολόκληρη αστυνομική δύναμη (Βίντεο)

Για να κατανοήσουμε δε το δογματικό/ιδεολογικό υπόβαθρο του εξισλαμισμού μέσω της μετανάστευσης, ολόκληρα Τμήματα του...