Κύπρος

Λευκωσία: Δεν επιβεβαιώνει για κοίτασμα φυσικού αερίου στο τεμάχιο "6"

Δεν επιβεβαιώνει η Λευκωσία τις πληροφορίες ότι η ιταλο-γαλλική κοινοπραξία της Eni/Total έχει εντοπίσει ένα νέο κοίτασμα στο τεμάχιο "6" της κυπριακής ΑΟΖ.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ενέργειας σημειώνει ότι η γεώτρηση στον στόχο "Cronos-1" στο τεμάχιο "6" και δεν υπάρχει οτιδήποτε προς ανακοίνωση στην παρούσα φάση.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου εκδόθηκε ύστερα από σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας "Αλήθεια" που ανέφερε πως κατά τις εργασίες της κοινοπραξίας Εni/Total στο τεμάχιο "6" ανακαλύφθηκε "μεγάλο κοίτασμα", ενώ υπάρχουν επιπρόσθετα θετικές ενδείξεις και για δεύτερη στήλη φυσικού αερίου δίπλα από τον εντοπισμό του κοιτάσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσθέτει ακόμα ότι η γεώτρηση, που διεξάγεται από την κοινοπραξία Εni Cyprus Limited και TotalEnergies EP Cyprus B.V. η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω Τεμάχιο, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Υπενθυμίζει τέλος οι εργασίες της γεώτρησης ξεκίνησαν στις 23/5/2022 με το πλοίο-γεωτρύπανο "Tungsten Explorer" και τυγχάνουν παρακολούθησης, επί συνεχούς βάσης, από το προσωπικό της Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ισοπεδωτικός βομβαρδισμός! Τρέχει να σωθεί το ουκρανικό τάγμα ''Kraken''- Τρία γερμανικά αντιαεροπορικά συστήματα «Gepard» παρέλαβαν οι ΕΔ της Ουκρανίας

Πλάνα από ρωσικά χτυπήματα του Grad- ''Σμπαράλια'' τα ουκρανικά τεθωρακισμένα-Το Κρεμλίνο κατηγορεί το Κίεβο για τον...