Κύπρος

Κύπρος: Οι Τούρκοι ανοίγουν ακόμα ένα κομμάτι της παραλίας της Αμμοχώστου

Εργασίες για άνοιγμα ενός ακόμη κομματιού της παραλίας στην περιφραγμένη περιοχή του Βαρωσίου (Αμμόχωστος), διεξάγουν οι κατοχικές αρχές στη Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, χθες, μπουλντόζα έκανε εργασίες μπροστά από το ξενοδοχείο King George και μέχρι την πολυκατοικία Ωκεανία στην παραλία της Αμμοχώστου η οποία παρέμενε κλειστή από το 1974 μέχρι προσφάτως. Εκεί έχουν μεταφερθεί και κρεβατάκια θαλάσσης μαζί με ομπρέλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην περιοχή βρισκόταν και το εστιατόριο Φάληρο το οποίο είχαν κατεδαφίσει πριν καιρό οι κατοχικές αρχές, αφού είχε μισογκρεμιστεί. Εικάζεται ότι πρόκειται για μια περιοχή έκτασης περίπου 600 μέτρων. Το κομμάτι αυτό της παραλίας γειτνιάζει με το ξενοδοχείο Ασπέλια, όπου έχουν τοποθετηθεί παλιότερα δωμάτια αλλαγής ρούχων και ντους για τους λουόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατοχικές αρχές άνοιξαν τμήμα της περιφραγμένης πόλης της Αμμοχώστου τον Οκτώβριο του 2020. Στις 15 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν είχε επισκεφθεί την παραλία της Χρυσής Ακτής, όπου επιτρέπεται η είσοδος σε όλους.

Σημειώνεται ότι το 2016 και το 2017 άνοιξαν δύο παραλίες στον Άγιο Μέμνωμα, μία αρχικά μόνο για τα μέλη του κατοχικού στρατού και μετέπειτα η άλλη για πολίτες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας μόνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ