Κύπρος

Παραληρεί! Σχέδιο Ουκρανίας για την Κύπρο βλέπει ο Τατάρ

"Βρέχει επιθετικά όπλα για τους Έλληνες", είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ το οποίο στη συνέχεια αναφέρει:

"Λέγοντας ότι οι Ελληνοκύπριοι ήταν προηγουμένως οπλισμένοι για αμυντικούς λόγους, ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ερσίν Τατάρ είπε: «Τώρα η ιδέα έχει αλλάξει και 300 εκατομμύρια ευρώ επιθετικών όπλων έχουν δοθεί στη Νότια Κύπρο την τελευταία περίοδο».

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), είπε ότι οι δυτικές χώρες βρίσκονται σε αγώνα δρόμου για να εξοπλίσουν τους Έλληνες, αναφέροντας πως  "Ένα παιχνίδι παρόμοιο με την Ουκρανία παίζεται στην Κύπρο."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο πρόεδρος της ΤΔΒΚ Τατάρ είπε: «Αυτό που συνέβη στην Ουκρανία έδειξε σε όλο τον κόσμο πόσο δίκιο είχαμε. Παλαιότερα οι Έλληνες ήταν οπλισμένοι για αμυντικούς λόγους. Αυτή τη στιγμή, το concept έχει αλλάξει και 300 εκατομμύρια ευρώ όπλα επίθεσης και μάχης έχουν δοθεί στη Νότια Κύπρο το τελευταίο διάστημα.  Οι Έλληνες θα χύσουν αίμα. Προσπαθούν να σύρουν την Κύπρο πίσω στο περιβάλλον του χάους πριν το 1974», είπε.

Προσπαθούν να απομονώσουν την Βόρειο Κύπρο

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία στη δήλωση του Τατάρ ήταν η προειδοποίηση ότι οι δυνάμεις που εξοπλίζουν τον «νότο», από την άλλη, ανοίγουν την  συζήτηση για το ρόλο της  ως εγγυήτρια δυναμη για τον «βορρά» 

Ο Τατάρ τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος είναι να δημιουργηθεί μια Κύπρος χωρίς Τουρκία και στη συνέχεια να μετατραπεί ολόκληρη η περιοχή σε ένα νησί της ΕΕ με ελληνική ταυτότητα.

Υπενθυμίζοντας ότι οι παγκόσμιοι παράγοντες ήθελαν να καθορίσουν το μέλλον του νησιού με παρόμοιες παγίδες τη δεκαετία του 1960, ο Tatar είπε:

«Πάντα υπήρχαν συζητήσεις για τη Μεσόγειο στην τουρκική κοινή γνώμη. Οι δυνάμεις που θέλουν να καταπιούν την Κύπρο θέλουν τον εναέριο χώρο της Κύπρου αλλά και τη Μεσόγειο, που έχει τεράστια σημασία από την ενεργειακή και στρατηγική της φύση. Ενώ σχεδιάζουν να προσθέσουν την Κύπρο στα σύνορα της ΕΕ, που είναι 700 χιλιόμετρα μακριά αυτή τη στιγμή, προκειμένου  να κόψουν τη σύνδεσή μας με όλο τον κόσμο από ξηρά και θάλασσα εξαλείφοντας την Τουρκία στο σημείο μηδέν, προσπαθούν να απομονώσουν τον Βορρά . Η περίπτωση της Κύπρου δεν είναι μόνο της Λευκωσίας ή της Άγκυρας. Είναι η κοινή υπόθεση όλου του τουρκικού κόσμου. Υπάρχουν σκοτεινά σχέδια σχετικά με αυτό το μέρος και ο κίνδυνος είναι μεγάλος»

Θέλουν να υλοποιήσουν το σενάριο της Ουκρανίας

Ο Ersin Tatar είπε, «Δεν φτάσαμε σε αυτό το σημείο σε μια μέρα στην Ουκρανία. Αυτή τη στιγμή, ενώ οι πόλεις στην Ουκρανία καταστρέφονται, ο λαός της Ουκρανίας εγκαταλείπει τη χώρα και τη ζωή του, δεν υπάρχει ούτε η ΕΕ ούτε οι ΗΠΑ στη μέση. Όλα τα γεγονότα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του κόσμου και κανείς δεν μπορεί να μας πει ότι δεν θα επαναληφθούν στην Κύπρο. Διότι και εδώ εφαρμόζεται παρόμοιο σενάριο, και κάθε τρόπος δοκιμάζεται για να προκληθεί αστάθεια. Αν καταφέρουν να καταστρέψουν την εγγυήτρια  Τουρκία, θα δημιουργηθεί νέο και πολύ μεγαλύτερο χάος στην Κύπρο. Ο τουρκικός στρατός αποτελεί στοιχείο ασφάλειας και σταθερότητας τόσο για την ελληνική πλευρά όσο και για τους Τούρκους. Γιατί πριν το 1974, λόγω των εσωτερικών συγκρούσεων των Ελλήνων, χύθηκε πολύ αίμα μεταξύ τους. Τα τελευταία 50 χρόνια ζουν ειρηνικά με αυτή την έννοια», είπε.

Βιώσαμε μεγάλο πόνο στο παρελθόν 

Σημειώνοντας ότι η Τατάρ, η ελληνοκυπριακή πλευρά και οι δυτικοί σύμμαχοι βλέπουν την Κύπρο ως το ελληνικό νησί, ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ είπε: «Οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ κυρίαρχοι εδώ σε καμία περίοδο της ιστορίας. Αλλά οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν εδώ για 350 χρόνια. Δεν υπόκειται σε καμία εξουσία. Είμαστε κύριοι αυτού του τόπου. Στο βουνό της Κύπρου, υπάρχει  τούρκικο ίχνος στις πέτρες του. Δεν μπορούν να το διαγράψουν. Δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Μαζί με τη μητέρα πατρίδα, έχουμε τη δύναμη να διαταράξουμε όλα τα σχέδια. Η Τουρκία δεν επιτρέπει να αμφισβητηθούν αυτά τα εξωτερικά σχέδια. Τα γεγονότα στην Ουκρανία προκάλεσαν σοβαρή αφύπνιση στον τουρκοκυπριακό λαό. Έχουμε υποφέρει πολύ στο παρελθόν. Τώρα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί», είπε.

Σύμφωνα με τον Τατάρ, ο οποίος δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι βρίσκονταν στο σημείο «ή διχασμού ή θανάτου», οι παγκόσμιες δυνάμεις που απέκλειαν τον Βορρά ως κυρίαρχο κράτος χρησιμοποίησαν το νησί ως ατού στην τουρκοελληνική εξίσωση την περίοδο 1950- 1960. Αυτή τη στιγμή προσπαθούν να συνεχίσουν το ίδιο έργο στην ΕΕ.

Από αυτή την άποψη, τα κρυπτονομίσματα που αγοράζονται στο εσωτερικό εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Για την ελληνική πλευρά και τους υποστηρικτές της, που αντιστέκονται στην ειρήνη και τη συνεργασία για 60 χρόνια, δεν υπάρχει άλλη λύση από την αναγνώριση των Τουρκοκυπρίων ως ανεξάρτητης και κυρίαρχης δύναμης."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από το παραπάνω παραλήρημα του Προέδρου του ψευδοκράτους Τατάρ διαφαίνεται η ακλόνητη θέση του αναφορικά με την λύση 2 κρατών στην Κύπρο, αναφορικά με την επίλυση του Κυπριακού , καθώς και της συνέχισης της πρόβλεψής της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης  για τα κατεχόμενα. 

Το απύθμενο θράσος του φθάνει στο σημείο να παραλληλίσει τη στάση της Δύσης στην Ουκρανία με την στάση της στην Κύπρο, παρουσιάζοντας τις αγορές οπλικών συστημάτων από την Λευκωσία ως επιθετικά όπλα, δείγμα ότι τον ενόχλησε η κίνηση αυτή της Κύπρου μας, η οποία επενδύει στην άμυνά της αλλά και τις συμμαχίες και συνεργασίες με γειτονικά κράτη, όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος και το Ισραήλ. 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρωσία 0

Αιφνιδίασε και πάλι την δύση ο Πούτιν - Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-500 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ καταστρέφει πλέον υπερηχητικούς στόχους από ΗΠΑ

Η δοκιμή έγινε προχθές στην Ρωσική επικράτεια - Η κίνηση αφορά ξεκάθαρα μέτρα κατά του σεναρίου μιας αμερικανο-ρωσικής...