Κύπρος

Για …βάση εκτόξευσης τουρκικών …διαστημοπλοίων η Κατεχόμενη Κύπρος

Αφού κατέθεσαν τα νεο-οθωμανικά όνειρα τους για νέα Οθωμανική αυτοκρατορία οι Τούρκοι στην ευρύτερη περιοχή, τώρα θέλουν να κατακτήσουν το διάστημα μέσω Κύπρου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα nationalpost.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Η Κύπρος θα είναι βάση εκτόξευσης….τουρκικών διαστημοπλοίων”, δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ASAM.

«Τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, τι πρέπει να γίνει», ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ASAM, Murat Doğanay, δήλωσε: «Επειδή είναι πιο κοντά στο γεωγραφικό πλάτος 0 από την Τουρκία και οι ανατολικές περιοχές της είναι άδειες, της είναι μη επανδρωμένη και άδεια, η Κύπρος θα είναι η βάση εκτόξευσης διαστημοπλοίων της Τουρκίας στο μέλλον. Είναι ανεκτίμητη για αυτόν», αναφέρει το sigmalive.

Πρόκειται για συνέδριο που διοργάνωσε το Eurasia Strategic Research Center (ASAM) , το Turkish Maritime and Global Strategies Center (TÜRK DEGS) και το Eurasia Bir Foundatio.

Όπως φαίνεται, η Άγκυρα σκοπεύει να κάνει μία… πραγματική “κυκλωτική” κίνηση απειλώντας την Ελλάδα… ακόμα και από το Διάστημα.

Με εντολή Ακάρ λοιπόν, φαίνεται πως δημιουργήθηκε ένα ειδικό τμήμα, μόνο για αυτόν τον σκοπό. Να παρακολουθούν δηλαδή, τις δραστηριότητες της Ελλάδας και της Κύπρου στο διάστημα.

Σε όλα τα επίπεδα επεκτείνεται η προσπάθεια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να “ελέγξουν” τόσο τον ελληνικό όσο και τον κυπριακό στρατό (και συνεπώς την κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο).

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν, είχε παρουσιάσει το προηγούμενο διάστημα το εθνικό διαστημικό πρόγραμμα, και στα σχέδια της χώρας ήταν η κατασκευή του δικού της κοσμοδρομίου, η αποστολή του κοσμοναύτη στο διάστημα και η εκτόξευση διαστημοπλοίου στη Σελήνη.

Πως θα επιτύχουν οι Τούρκοι τα σχέδια αυτά

Η ρωσική Διαστημική Υπηρεσία “Roscosmos” είναι έτοιμη να συζητήσει με την Τουρκία την έναρξη της πολύπλευρης συνεργασίας στον τομέα του διαστήματος, ανακοίνωσε πριν μερικούς μήνες το πρακτορείο INTERFAX από το Γραφείο Τύπου της κρατικής διαστημικής υπηρεσίας.

Από το ρωσικό Γραφείο Τύπου είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο του 2021, ότι η “Roscosmos” σκοπεύει στο εγγύς μέλλον να λάβει από την τουρκική πλευρά “συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη κοινών σχεδίων στον τομέα του διαστήματος, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας των κοσμοναυτών που θα λάβουν μέρος στη διαστημική πτήση και της διοργάνωσης της επανδρωμένης διαστημικής αποστολής, η οποία ενδιαφέρει την Τουρκία”.

Η Τουρκία σκοπεύει να γίνει διαστημική δύναμη, καθώς σχεδιάζει να στείλει όχημα στη Σελήνη έως το 2030.

Η αρχική παρουσίαση του τουρκικού διαστημικού προγράμματος είχε γίνει από τον πρόεδρο Ερντογάν φέτος το Φεβρουάριο, την ίδια μέρα που τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έγραψαν ιστορία στον αραβικό και γενικότερα στο μουσουλμανικό κόσμο, καθώς ένα σκάφος τους εισήλθε σε τροχιά γύρω από τον ‘Αρη. Το δεκαετές τουρκικό πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, προβλέπει και ένα τουρκικό διαστημοδρόμιο, καθώς επίσης την ανάπτυξη ενός εγχώριου δορυφορικού συστήματος, αν και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πολλές λεπτομέρειες, ούτε καν για τον προϋπολογισμό του.

Η Τουρκία έχει επίσης στόχο να στείλει έναν Τούρκο στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέσα στα επόμενα χρόνια, για να πραγματοποιήσει επιστημονικά πειράματα. Πρόκειται σαφώς για όνειρα νεο-οθωμανικής νυκτός την στιγμή που η χώρα παραπαίει κυριολεκτικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ