Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Καλώς τον "Βασιλάκη Καΐλα"! "ΗΠΑ-Ελλάδα-Γαλλία-Κούρδοι μας επιτίθενται από παντού" ισχυρίζονται οι Τούρκοι κλαψουρίζοντας

Ο Ερντογανικός τουρκικός τύπος αποτυπώνει σε άρθρο του, όλη την "πίκρα" και απογοήτευση από τις πρόσφατες συμφωνίες της Ελλάδας με ΗΠΑ και Γαλλία, αλλά και την εχθρική στάση των ΗΠΑ, αναφέροντας τα παρακάτω:

"Η απόφαση των ΗΠΑ  να επικαιροποιήσει τη συμφωνία που υπεγράφη με την Ελλάδα το 1990 και η δημιουργία στρατιωτικών βάσεων στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, τη Λάρισα, το Στεφάνοβικι και την Κρήτη, προκαλεί διαμάχη στην Τουρκία, η οποία έχει αποκτήσει φήμη με τα επιτεύγματα της  εγχώριας εθνικής αμυντικής βιομηχανίας της  πρόσφατα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ η επικράτηση των τρομοκρατών  με αποτέλεσμα την πρόκληση προβλήματος ασφάλειας για τη χώρα, που επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθεί   με τη χρήση της τρομοκρατικής κουρδικής  οργάνωσης YPG/PKK, από τη Συρία καταστράφηκε από τις επιχειρήσεις "Ασπίδα του Ευφράτη", "Κλάδος Ελιάς", "Πηγή Ειρήνης", τώρα επιχειρείται νέα επίθεση σε βάρος της Τουρκίας , αυτή τη φορά από τη θάλασσα .

Το γεγονός ότι ο  Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε:  «Λάβαμε την υποστήριξη για την Τουρκία» , εννοώντας από τις ΗΠΑ ,καθώς και  η υπογεγραμμένη Συμφωνία Άμυνας και Συνεργασίας  Ελλάδας -ΗΠΑ,  έκαναν ακόμη ποιό κακές   τις σχέσεις Τουρκίας-Η.Π.Α., οι οποίες είχαν ενταθεί πρόσφατα λόγω των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 και της αποβολής της Τουρκίας από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ

Η Δύση χρησιμοποιεί ως κάλυμμα τα στενά και τη Ρωσία για να κυκλώσει την Τουρκία

 

Το κάλυμμα που χρησιμοποιούν  οι δυτικές δυνάμεις για να περικυκλώσουν την Τουρκία από τη θάλασσα αυτή τη φορά , αφού προηγουμένως  προσπάθησαν  από ξηράς να το πραγματοποιήσουν  ανεπιτυχώς χρησιμοποιώντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις YPG/PKK στη Συρία, είναι η Ρωσία

Παρόλο που η Ρωσία είναι ο πρώτος στόχος, οι ΗΠΑ δεν υψώνουν τη φωνή τους στα ένοπλα νησιά από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, ενώ  αισθάνονται άβολα με μια Τουρκία που έχει κάνει την εγχώρια και εθνική αμυντική βιομηχανία ανεξάρτητη. Τα συστήματα ραντάρ και οι στρατιωτικές βάσεις που είναι εγκατεστημένες στη Θάλασσα των Νησιών και στα νησιά που περιβάλλουν τα στενά των Δαρδανελίων, ζητούνται επίσης από την Ελλάδα για τη δημιουργία βάσεων, προκαλώντας αντιπαραθέσεις.

 

Η Αθήνα παράδωσε τα κλειδιά

 

Η επιστολή που δημοσιεύτηκε από τον ελληνικό Τύπο, με ημερομηνία 12 Οκτωβρίου 2021, που έγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε επίσης στο κοινό ως ένδειξη της υποστήριξης των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Διπλωματικές πηγές υποστήριξαν ότι η δήλωση στην επιστολή ότι «οι ΗΠΑ μπορούν να πραγματοποιήσουν εκπαίδευση και επιχειρήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα ή τα νησιά της» επιβεβαιώνει ως «ντε φάκτο» την πλήρη κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά και την δυνατότητα οπλισμού των νησιών.

 

Η συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

 

Η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία και με τη Γαλλία λίγες εβδομάδες πριν από τη συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Η συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει συνεργασία στους τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας, επικυρώθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Εκτός από τον στόλο μαχητικών αεροσκαφών Rafale που αγοράστηκε από τη Γαλλία, ο οποίος ερμηνεύτηκε ως προφύλαξη έναντι του στόλου S/UAV της Τουρκίας την πρόσφατη περίοδο, η απόκτηση από την διοίκηση της Αθήνας τριών φρεγατών και κορβετών , έδειξαν ότι ο φόβος έχει κυριεύσει τους Έλληνες για την  Mavi Vatan. 

 

Ελλάδα και Κύπρος προκαλούν

Τέλος, αποτυπώθηκε η είδηση ​​ότι η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (ΕΔΔ) και η Ελλάδα ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν ερευνητικές δραστηριότητες στις δικαιοδοσίες της ΤΔΒΚ με νέα NAVTEX.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Tanju Bilgiç, δήλωσε: «Τόσο η Ελλάδα όσο και η ελληνοκυπριακή διοίκηση της Κύπρου λαμβάνουν μέτρα για να αυξήσουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι προσπάθειες αποστολής ερευνητικών σκαφών στην υφαλοκρηπίδα μας στη Μεσόγειο συνεχίζονται. Απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι. Δεν  θα επιτρέψουμε ποτέ την παραβίαση των δικαιωμάτων μας»

 

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για επίθεση στη Συρία

 

Ενώ το παιχνίδι που έπαιξαν οι δυτικοί ηγεμόνες εναντίον της Τουρκίας στη Συρία καταστράφηκε από στρατιωτικές επιχειρήσεις, οι επιθέσεις που πραγματοποίησε η τρομοκρατική οργάνωση YPG/PKK στις ειρηνευτικές ζώνες αποκάλυψαν πρόσφατα την ανάγκη για νέες επιχειρήσεις σε αυτές τις περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό, μια νέα επιχείρηση θα στοχεύει στην απομάκρυνση τρομοκρατικών στοιχείων σε βάθος πέραν των  30 χιλιομέτρων. TSK και MIT ξεκίνησαν προετοιμασίες για πιθανή επιχείρηση στην περιοχή. Προκειμένου να εξαλειφθεί το πρόβλημα της τρομοκρατίας που θέλει να επιλυθεί η Τουρκία, θα αναζητηθεί μια διπλωματική λύση  στη Σύνοδο των Ηγετών της G-20 που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη.

 

Η ικανοποίηση Μητσοτάκη από τη συμφωνία με τις ΗΠΑ

 

Είναι επίσης μεταξύ των ειδήσεων ότι οι στρατιωτικές βάσεις θα αυξηθούν ως αποτέλεσμα της προσπάθειας των ΗΠΑ να ελέγξουν την περιοχή ελέγχοντας την Ελλάδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Στις εκθέσεις που ετοιμάστηκαν για τις ΗΠΑ στο ελληνικό Υπουργείο Άμυνας και Εξωτερικών, προτάθηκαν 22 περιοχές στις ΗΠΑ ως βάσεις. Η διοίκηση της Αθήνας το βλέπει ως νίκη κατά της Τουρκίας με τη Συμφωνία Άμυνας και Συνεργασίας που υπογράφηκε να διαρκέσει μέχρι το 2026.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμφωνία και δήλωσε ότι αυτή  έγινε κατά της" Γαλάζιας Πατρίδας" της Τουρκίας, λέγοντας ότι «οι ΗΠΑ έχουν την υποχρέωση να αντιμετωπίσουν από κοινού τις απειλές κατά της Ελλάδας».

 

Η Γαλάζια Πατρίδα πρέπει να εξασφαλίζεται από θάλασσα αλλά και από τον αέρα

 

Ο απόστρατος Αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς, σχετικά με την πρόσφατη επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και τη δημιουργία βάσεων στη Θάλασσα των Νησιών, είπε:

« Όταν δεν υπάρχει αεροπορική δύναμη στη θάλασσα, δύσκολα το ναυτικό μας θα κυριαρχήσει στο Αιγαίο την ώρα που η Ελλάδα εξοπλίζει και τα νησιά. Πρώτα μας έκοψαν με τα F35, τώρα ενίσχυσαν την Ελληνική Αεροπορία. Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε  τη Γαλάζια Πατρίδα με το Πολεμικό Ναυτικό μόνο χωρίς  Πολεμική Αεροπορία να πετάει  είναι πάνω από αυτό », είπε."

Το έθνος ρωτά την αντιπολίτευση, η οποία εμπλέκεται στον κρυφό πόλεμο. Με ποιον είστε;

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

0

Πτέραρχος Ιατρίδης στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Το F-35 δεν είναι μια οπλική πλατφόρμα που θα αποδώσει μόλις την αγοράσεις-Γιατί κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις Belharra

Γιατί λέει πως "εκπαιδεύουμε τους Τούρκους πιλότους στις τακτικές και τις μεθόδους αντίδρασής μας"-Ειδική ανάλυση για...