Κύπρος

Στέρεψαν τα Κατεχόμενα: Τουρκοκύπριοι περνούν την πράσινη γραμμή για να... βάλουν βενζίνη

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι πωλούσαν καύσιμα με ζημιά 1,30 ΤΛ το λίτρο. Η Κίπρις ποστασί γράφει ότι οι προμηθευτές καυσίμων αρνούνται να πωλήσουν και σήμερα στους βενζινοπώλες καύσιμα που προμηθεύτηκαν με νέες τιμές, σύμφωνα με την παλιά τιμολόγηση.

Η K pet, προσθέτει η ιστοσελίδα, ανακοίνωσε πως θα πουλά πολύ περιορισμένη ποσότητα καυσίμων. Ήδη, σημειώνει η Κίπρις ποστασί, υπάρχει πρόβλημα με την βενζίνη 95 οκτανίων που σχεδόν έχει εξαλειφθεί.

Αναφέρεται ακόμη ότι με τις δύο εταιρείες προμηθευτές είχαν χθες συνάντηση εκπρόσωπο των "υπουργείων δημοσιονομικών και ενέργειας" χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δε "υπουργός ενέργειας και οικονομίας", Ερχάν Αρικλί σε ανάρτησή του χθες βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι στην συνάντησή του με τις δύο εταιρείες τους είπε πως τα όσα έχουν πράξει είναι αντίθετα με τον "νόμο" και αν συνεχίσουν θα ληφθούν πολύ αυστηρά μέτρα. Σημείωσε δε ότι δεν μπορούν οι εταιρείες να καθορίσουν τις τιμές των καυσίμων και του υγραερίου, αλλά του αρμόδιου "τμήματος" που ρυθμίζει τις τιμές κάθε 15 μέρες. Αυτό θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, πρόσθεσε.

Δόθηκε εντολή, ανέφερε, στο "συμβούλιο ανταγωνισμού" να κάνει έρευνα εναντίον των δύο εταιρειών υπενθυμίζοντας ότι το πρόστιμο ανέρχεται μέχρι και στο 10% του ετήσιου τζίρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Αρικλί έγραψε ότι μετά από αυτό, οι πληροφορίες που έλαβε ήταν ότι από σήμερα οι δύο εταιρείες προμηθευτές θα πουλήσουν καύσιμα στην αγορά.

Το θέμα είναι πρωτοσέλιδα σε αρκετές εφημερίδες σήμερα με φωτογραφίες από τα βενζινάδικα όπου περίμεναν χθες ουρές οι οδηγοί για ώρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ