Κύπρος
Ενημερώθηκε στις:

“Έγκλημα” η πώληση των ελικοπτέρων Mi-35 από την Κύπρο-Είναι τα μόνα που μπορούν να κονιορτοποιήσουν τα τουρκικά άρματα μάχης

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα από την εφημερίδα «Πολίτη» της Κύπρου, το κυπριακό υπουργικό συμβούλιο, αφού ενημερώθηκε σχετικά με απόρρητη πρόταση που κατατέθηκε ενώπιόν του με θέμα «Απόσυρση στρατιωτικού εξοπλισμού», άναψε πρόσφατα το πράσινο φως για τις διαπραγματεύσεις.

Στόχος των Κυπρίων αξιωματούχων είναι η πώληση των 11 ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων Mi-35 με την ταυτόχρονη αγορά νέων, σύγχρονων μαχητικών ελικοπτέρων. Το πλάνο που καταρτίστηκε, προβλέπει την αγορά 12 συνολικά επιθετικών ελικοπτέρων σε δύο φάσεις (έξι συν έξι ελικόπτερα) σε βάθος όμως δεκαετίας.

Εδώ ακριβώς εκτιμάται ότι είναι το ζουμί της λανθασμένης εκτίμησης των αξιωματούχων στην Κύπρο, οι οποίοι αντί να αναβαθμίσουν τα τρομερά ρωσικά αντιαρματικά ελικόπτερα, σχεδιάζουν να αγοράσουν άλλα, δυτικής προέλευσης, σε βάθος όμως δεκαετίας, ενώ οι Τούρκοι βαρούν τα τύμπανα της κρίσης στο Λευκόνοικο με την βάση drone.

Τα 11 ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mi-35, είναι τα ιδανικότερα και μοναδικά εναέρια μέσα της εθνικής φρουράς, που δύνανται να “κονιορτοποιήσουν” τις τουρκικές τεθωρακισμένες μονάδες. σε περίπτωση γενικευμένης κρίσης, ως ότου φτάσουν τα ελληνικά μαχητικά από την Κρήτη, με δεδομένο ότι οι Τούρκοι θα κάνουν τα πάντα για να το αποτρέψουν αυτό, σύμφωνα με παλαιότερα επεισόδια ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στην μέση της διαδρομής για την Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τούρκοι διαθέτουν στο νησί 200 ​​άρματα μάχης, ενώ η  ενίσχυση των τουρκικών στρατευμάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί, εφόσον είναι αναγκαίο, μέσα σε λίγες ώρες, αφού τα τουρκικά παράλια είναι δίπλα.

Αυτό κάνει απολύτως κατανοητό ότι η παρουσία των ρωσικής κατασκευής ελικοπτέρων είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική στην μεγαλόνησο.Το ιδανικότερο θα ήταν είτε ο εκσυχρονισμό τους είτε μια πιθανή αγορά επιθετικών ελικοπτέρων που ήδη ευρίσκονται σε επιχειρησιακή λειτουργία σε κάποια χώρα.

Δεν μας ξενίζει το γεγονός ότι Σερβία, επιθυμεί να εντάξει τα συγκεκριμένα ελικόπτερα στην πολεμική της αεροπορία, αφού πιθανότατα σκοπεύει να τα εκσυγχρονίσει σε στενή συνεργασία πάντα με την Μόσχα.

https://www.youtube.com/watch?v=M0uZ71Bd7XI

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Απριλίου 2021, ομάδα τεχνικών με επικεφαλής τον υφυπουργό Άμυνας για θέματα Διαχείρισης Πόρων κ. Nenad Miloradovic βρέθηκαν στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο όπου επιθεώρησαν τα ρωσικά ελικόπτερα, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάστασή τους. Ως αποτέλεσμα αυτής της επιθεώρησης, στις 20 Μαΐου 2021 στάλθηκε επιστολή από το Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας με την οποία επισημοποίησε το ενδιαφέρον του για αγορά των 11 ελικοπτέρων της Εθνικής Φρουράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία προετοιμάζει άσχημες εξελίξεις στην Κύπρο, με κινήσεις πολεμικού χαρακτήρα εδώ και μήνες, ( αεροναυτική βάση, βάση drone, άνοιγμα και κατοχή των Βαρωσίων κα.) και οποιαδήποτε άστοχη κίνηση από πλευρά της Λευκωσίας θα ήταν τρομερά λανθασμένη ειδικά αυτό το διάστημα.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Εθνική Φρουρά  θέλει να “ξεφορτωθεί το ρωσικό υλικό”, με σκοπό την παραλαβή αμερικανικού στα πλαίσια συμφωνιών με τις ΗΠΑ. Για να υλοποιηθεί αυτή διαδικασία η Ουάσιγκτον οφείλει να εγγυηθεί ( μετά φυσικά την Ελλάδα) την ασφάλεια της νήσου απέναντι στις όποιες τουρκικές προκλήσεις σε αέρα και θάλασσα, και μετά να έχουμε αμυντικά προγράμματα και αγορά δυτικών όπλων με βάθος δεκαετίας.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ