Κύπρος

ΥΠΑΜ Κύπρου στο Al Arabiya για τη “ΜΕΔΟΥΣΑ”: “Τεράστιας σημασίας για την περιοχή η άσκηση” (βίντεο)

Σημαντική συνέντευξη του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου στον ιστορικό αραβικό τηλεοπτικό σταθμό Al Arabiya

Ο Υπουργός Άμυνας εξήγησε πως η εν λόγω ετήσια άσκηση έγινε για πρώτη φορά το 2017 στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου και συμπεριλαμβάνει μεγάλο αριθμό ναυτικών και αεροπορικών μέσων. Απώτερος στόχος είπε είναι η προώθηση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Φέτος στην άσκηση συμμετέχουν και μέσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καθώς επίσης και της Γαλλίας.

«Με την προσθήκη των ΗΑΕ και της Γαλλίας, η άσκηση Μέδουσα γίνεται ακόμα πιο σημαντική για την σταθερότητα και τη συνεργασία στην περιοχή. Καλωσορίζουμε τη συμμετοχή των ΗΕΑ, μιας χώρας που θεωρείται καθοριστικός παίχτης στη διεθνή και περιφερειακή σκηνή, προωθεί τις αξίες της συνεργασίας και της κατανόησης. Το ενδιαφέρον των ΗΑΕ για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι τεράστιας σημασίας για εμάς και άλλους εταίρους μας στην περιοχή, περιλαμβανομένων της Ελλάδας, της Αιγύπτου και προσφάτως και του Ισραήλ», είπε ο Χαράλαμπος Πετρίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφέρθηκε με θετικά λόγια για τη διμερή συνεργασία Κύπρου-ΗΑΕ σε όλα τα επίπεδα και πλέον και στο επίπεδο της άμυνας και της ασφάλειας.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στην προκλητική και έκνομη συμπεριφορά της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου σημειώνοντας ότι σε μια περίοδο που οι χώρες της περιοχής προωθούν τη συνεργασία μέσω διμερών και τριμερών σχέσεων, η Τουρκία είναι το μόνο κράτος που επιλέγει τις προκλήσεις, την κλιμάκωση, τις απειλές και την παραπληροφόρηση.

«Η τελευταία πρόκληση από την Τουρκία ήταν η απόφαση να προχωρήσει με το άνοιγμα μέρους της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, παραβιάζοντας το στάτους κβο της κατεχόμενης περιοχής», είπε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ